Recept

Pizzapaj med rödbetor

Söta rödbetor och salt ost i en paj som liknar en pizza kan bara bli succé. Perfekt start på festen eller som vegetariskt inslag på buffén.

Gör såhär

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Arbeta snabbt ihop ingredienserna till degen, gärna i matberedare. Låt vila i kyl i 30 min.
  3. Koka betorna tills mjuka ca 40 min. Skala och skär dem i 1 cm tjocka skivor. Mosa ihop hälften av vitosten med kvarg, ägg, timjan, salt och peppar.
  4. Kavla ut degen på mjölat bakbord till en oval platta, ca 30×35 cm. Lägg den på en plåt med bakplåtspapper.
  5. Bred på smeten, lägg på betorna och smula över resten av vitosten. Lämna ca 6 cm kant runt om. Vik upp kanterna och tryck ner lätt.
  6. Baka i mitten av ugnen 35-40 min, tills den har fått fin färg. Låt svalna något innan servering och ringla över rapsoljan.

Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Pizzapaj med rödbetor

Ingredienser

1 pizza
Tillagningstid: 60+ minuter

4 dl vetemjöl special
2 ägg
2 msk Arla Köket® Smör- & rapsolja
2 msk iskallt vatten
½ tsk salt

Fyllning:
500 gram betor i olika färger
200 gram Apetina® Vitost tärnad i lake
250 gram Arla Köket® Kesella® kvarg
1 ägg
2 tsk hackad färsk timjan
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk kallpressad rapsolja