Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Recept
Pizzapaj med rödbetor
Söta rödbetor och salt ost i en paj som liknar en pizza kan bara bli succé. Perfekt start på festen eller som vegetariskt inslag på buffén.
Gör såhär
- Sätt ugnen på 200°.
- Arbeta snabbt ihop ingredienserna till degen, gärna i matberedare. Låt vila i kyl i 30 min.
- Koka betorna tills mjuka ca 40 min. Skala och skär dem i 1 cm tjocka skivor. Mosa ihop hälften av vitosten med kvarg, ägg, timjan, salt och peppar.
- Kavla ut degen på mjölat bakbord till en oval platta, ca 30×35 cm. Lägg den på en plåt med bakplåtspapper.
- Bred på smeten, lägg på betorna och smula över resten av vitosten. Lämna ca 6 cm kant runt om. Vik upp kanterna och tryck ner lätt.
- Baka i mitten av ugnen 35-40 min, tills den har fått fin färg. Låt svalna något innan servering och ringla över rapsoljan.
Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Pizzapaj med rödbetor
Ingredienser
1 pizza
Tillagningstid: 60+ minuter
4 dl vetemjöl special
2 ägg
2 msk Arla Köket® Smör- & rapsolja
2 msk iskallt vatten
½ tsk salt
Fyllning:
500 gram betor i olika färger
200 gram Apetina® Vitost tärnad i lake
250 gram Arla Köket® Kesella® kvarg
1 ägg
2 tsk hackad färsk timjan
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk kallpressad rapsolja