Recept

Pizzapaj med rödbetor

Söta rödbetor och salt ost i en paj som liknar en pizza kan bara bli succé. Perfekt start på festen eller som vegetariskt inslag på buffén.

Gör såhär

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Arbeta snabbt ihop ingredienserna till degen, gärna i matberedare. Låt vila i kyl i 30 min.
  3. Koka betorna tills mjuka ca 40 min. Skala och skär dem i 1 cm tjocka skivor. Mosa ihop hälften av vitosten med kvarg, ägg, timjan, salt och peppar.
  4. Kavla ut degen på mjölat bakbord till en oval platta, ca 30×35 cm. Lägg den på en plåt med bakplåtspapper.
  5. Bred på smeten, lägg på betorna och smula över resten av vitosten. Lämna ca 6 cm kant runt om. Vik upp kanterna och tryck ner lätt.
  6. Baka i mitten av ugnen 35-40 min, tills den har fått fin färg. Låt svalna något innan servering och ringla över rapsoljan.

Receptkreatör: Arla

Ingredienser

1 pizza
Tillagningstid: 60+ minuter

4 dl vetemjöl special
2 ägg
2 msk Arla Köket® Smör- & rapsolja
2 msk iskallt vatten
½ tsk salt

Fyllning:
500 gram betor i olika färger
200 gram Apetina® Vitost tärnad i lake
250 gram Arla Köket® Kesella® kvarg
1 ägg
2 tsk hackad färsk timjan
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk kallpressad rapsolja

Krispiga och torra vita viner

2021 Simonsig Chenin Blanc, Simonsig Estate

Stellenbosch98 kr

2021 Riesling Tradition, Philipp Kuhn

Pfalz169 kr

2020 Ekam Riesling Albarino, Castell d’Encus

Katalonien331 kr