Recept

Pizzapaj med rödbetor

Söta rödbetor och salt ost i en paj som liknar en pizza kan bara bli succé. Perfekt start på festen eller som vegetariskt inslag på buffén.

Gör såhär

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Arbeta snabbt ihop ingredienserna till degen, gärna i matberedare. Låt vila i kyl i 30 min.
  3. Koka betorna tills mjuka ca 40 min. Skala och skär dem i 1 cm tjocka skivor. Mosa ihop hälften av vitosten med kvarg, ägg, timjan, salt och peppar.
  4. Kavla ut degen på mjölat bakbord till en oval platta, ca 30×35 cm. Lägg den på en plåt med bakplåtspapper.
  5. Bred på smeten, lägg på betorna och smula över resten av vitosten. Lämna ca 6 cm kant runt om. Vik upp kanterna och tryck ner lätt.
  6. Baka i mitten av ugnen 35-40 min, tills den har fått fin färg. Låt svalna något innan servering och ringla över rapsoljan.

Receptkreatör: Arla

Ingredienser

1 pizza

4 dl vetemjöl special
2 ägg
2 msk Smör-&rapsolja
2 msk iskallt vatten
½ tsk salt

Fyllning:
500 gram betor i olika färger
200 gram Apetina vitost 17%
250 gram Kesella Kvarg
1 äg
2 tsk hackad färsk timjan
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk kallpressad rapsolja

Krispiga och torra vita viner

2020 Simonsig Chenin Blanc, Simonsig Estate

Stellenbosch95 kr
tillfälligt slut

2020 Riesling Tradition, Philipp Kuhn

Pfalz159 kr

2019 Ekam Riesling Albarino, Castell d’Encus

Katalonien289 kr