Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Recept
Portabelloburgare med tryffelost, rödlöksmarmelad och soltorkad tomat
Portabelloburgare är saftiga och matiga vegetariska burgare som alla kommer älska. Toppade med sötsyrlig marmelad, torkade smakrika tomater och härlig mjuk ost blir dessa vegetariska burgare till riktiga höjdare.
Gör såhär
- Börja med marmeladen. Skala och skär lökarna i tunna klyftor.
- Lägg dem i en kastrull. Tillsätt socker, honung, vinäger, rödvin och salt.
- Koka upp och låt sjuda utan lock 15-20 min tills löken är mjuk och vätskan kokat in. Rör om då och då. Låt marmeladen kallna.
- Ta av stjälken på svamparna.
- Stek hattarna i smör 2-3 min på varje sida. Salta och peppra.
- Skär osten i skivor och lägg dem på de varma svamparna.
- Grilla bröden på snittytan och lägg ihop burgarna med tomat, chipotlepasta, rödlöksmarmelad och sallad.
Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Portabelloburgare med tryffelost, rödlöksmarmelad och soltorkad tomat
Ingredienser
4 personer
Tillagningstid: 45 minuter
4 portobellosvampar
Arla® Svenskt Smör till stekning
Salt och peppar
Rödlöksmarmelad
2 rödlökar
2 msk strösocker
2 msk honung
2 msk rödvinsvinäger
2 msk rödvin
salt
Tillbehör
Castello® White tryffel vitmögelost
4 hamburgerbröd
soltorkade tomater
Chipotlepasta
Romansallad