Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Recept
Porterbiff
Klassisk mat som lagas på minimalt med tid! Generöst med kryddor som ger härlig doft och smak.
Gör såhär
- Börja med att skala och koka potatisen.
- Strimla köttet och skala lökarna. Vispa ihop grädde, porter och mjöl i en låg, vid gryta. Låt koka upp under vispning.
- Tillsätt gelé, enbär, timjan, peppar, smulad buljongtärning och soja. Bryn lökarna i lite smör i en stekpanna. Lägg dem i grytan och låt koka ca 5 min
- Bryn köttet i omgångar i smör i stekpannan. Lägg i grytan. Låt koka upp och strö över timjan.
- Kärna ur och skär äpplena i klyftor. Stek dem i lite smör i en stekpanna. Servera grytan med potatis, äppelklyftor och gelé.
Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Porterbiff
Ingredienser
4 personer
Tillagningstid: 35 minuter
500 gram lövbiff
400 gram steklök
1 dl Arla Köket® ekologisk vispgrädde
1½ dl porteröl
1 msk vetemjöl
3 msk svartvinbärsgelé
5 krossade enbär
½ tsk torkad timjan
1 krm svartpeppar
1 tärning köttbuljong
1 msk japansk soja
2½ msk Arla® svenskt smör
½ kruka färsk timjan
1 kilo potatis
2 äpplen