Recept

Porterbiff

Klassisk mat som lagas på minimalt med tid! Generöst med kryddor som ger härlig doft och smak.

Gör såhär

  1. Börja med att skala och koka potatisen.
  2. Strimla köttet och skala lökarna. Vispa ihop grädde, porter och mjöl i en låg, vid gryta. Låt koka upp under vispning.
  3. Tillsätt gelé, enbär, timjan, peppar, smulad buljongtärning och soja. Bryn lökarna i lite smör i en stekpanna. Lägg dem i grytan och låt koka ca 5 min
  4. Bryn köttet i omgångar i smör i stekpannan. Lägg i grytan. Låt koka upp och strö över timjan.
  5. Kärna ur och skär äpplena i klyftor. Stek dem i lite smör i en stekpanna. Servera grytan med potatis, äppelklyftor och gelé.

Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Porterbiff

Ingredienser

4 personer
Tillagningstid: 35 minuter

500 gram lövbiff
400 gram steklök
1 dl Arla Köket® ekologisk vispgrädde
1½ dl porteröl
1 msk vetemjöl
3 msk svartvinbärsgelé
5 krossade enbär
½ tsk torkad timjan
1 krm svartpeppar
1 tärning köttbuljong
1 msk japansk soja
2½ msk Arla® svenskt smör
½ kruka färsk timjan
1 kilo potatis
2 äpplen