Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Recept
Potatisgnocchi med gräddgrillad mangold
När mangold penslas med grädde och grillas över öppen eld förvandlas den till en smakexplosion med massa djup i smaken som kan liknas med finaste köttbit. När grillen ändå är tänd kan man passa på att grilla morgondagens kyckling till en sallad, lite bröd till middagen eller frukt till glassdesserten.
Gör såhär
- Tänd grillen.
- Skala vitlöksklyftorna. Koka upp 2 liter vatten med vitlöken.
- Koka tills klyftorna är helt mjuka, ca 10 min. Ta upp vitlöken och mosa klyftorna med smöret på ett stort fat.
- Salta det kokande vattnet och koka gnocchin enligt anvisning på förpackningen.
- Pensla de hela mangoldbladen med grädde och grilla tills de är mjuka och fått lite färg. Se till att de inte ligger för nära elden, då bränns de lätt.
- Vänd runt kokt gnocchin och grillad mangold på fatet med vitlökssmöret. Toppa med riven parmesanost och grovhackade nötter. Salta och vrid över nymalen svartpeppar.
Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Potatisgnocchi med gräddgrillad mangold
Ingredienser
4 personer
Tillagningstid: 30 minuter
4 vitlöksklyftor
50 g Arla® Svenskt Smör
500 g potatisgnocchi
200 g mangold
1 dl Arla Ko® vispgrädde
50 g parmesanost
1 dl rostade hasselnötter
Salt och peppar