Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Recept
Räksamosas med picklad gurka och ingefärsdip
Små räkmackor vänds i sesamfrön och friteras gyllenbruna och frasiga i smör. Servera picklad gurka med hetta från chili och en svalkande yoghurtsås till.
Gör såhär
- Börja med picklad gurka och fortsätt sedan med ingefärsdip. Koka ihop vatten, vinäger och honung ca 5 min, låt svalna.
- Strimla gurkan tunt på längden med t ex en potatisskalare. Vänd ner myntablad,chili och dressingen.
- Rör ihop ingredienserna till ingefärsdippen och ställ kallt.
- Finhacka chilin. Mixa räkor, chili, lime och äggvita till en slät färs. Salta och peppra.
- Bred färsen på brödskivorna. Skär bort kanterna på brödskivorna och dela dem på diagonalen.
- Vänd sidan med räkfärs i sesamfrön. Stek dem gyllenbruna i rikligt med klarifierat smör.
- Servera med picklad gurka och ingefärsdip.
Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Räksamosas med picklad gurka och ingefärsdip
Ingredienser
20 stycken
Tillagningstid: 45 minuter
4 dl skalade räkor
1 röd chili
rivet skal och saft av 1 lime
4 äggvitor
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
10 skivor formbröd
1 dl sesamfrön
100 g Arla® svenskt smör
Picklad gurka
3 msk vatten
3 msk risvinäger
3 msk flytande honung
1 gurka
½ krukor plockad färsk mynta
½ skivad röd chili
Ingefärsdip
2 dl Arla Köket® Turkisk yoghurt
2 msk riven färsk ingefära
½ tsk salt