Recept

Ramen med kyckling

Ramen är en populär japansk soppa med tuggiga nudlar, mustig buljong och en rad olika toppings. Det är viktigt att bygga upp ramen på rätt sätt. Som smaksättning görs en tare. Den ska ligga i botten av en djup skål. Häll på het buljong, nykokta nudlar och dina toppings. Servera direkt och slurpa i dig din rykande heta ramen.

Gör såhär

Buljong:

  1. Koka upp vatten och kycklingfond i en kastrull. Låt skuda 10 min.
  2. Skala och skiva vitlök och ingefära. Skär den gröna delen av salladslöken i grova bitar. Lägg ner i kastrullen. Tillsätt chili flakes och låt buljongen sjuda medan du gör resten av komponenterna. Sila sedan buljonen.

Tare:

  1. Rör ihop ingredienserna i en liten skål.

Toppings:

  1. Koka äggen 7 min. Kyl och skala.
  2. Stek kycklingen i lite smör tills den är genomstekt. . Salta och peppra. Skiva upp kycklingen.
  3. Skiva svampen. Hetta upp smör i en stekpanna och stek svampen tills den fått fin färg.
  4. Skiva den vita delen av salladslöken tunt. Klipp noriarket i bitar.
  5. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen.
  6. Förbered serveringen: Fördela taren i fyra djupa tallrikar. Häll på varm buljong. Lägg ner nykokta nudlar. Toppa med kyckling, svamp, noriark, delade ägg, rostad lök och koriander.

Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Ramen med kyckling

Ingredienser

4 personer
Tillagningstid: 60 minuter

4 salladslökar
4 vitlöksklyftor
50 gram färsk ingefära
1 tsk chiliflaskes
1½ liter vatten
4 msk kycklingfond eller 3 st buljongtärningar

Tare:
3 msk misopasta
2 msk Tahini
1 msk sesamolja
1 äggula

Toppings:
300 gram kycklingbröstfilé
4 ägg
Ca 100 gram champinjoner
25 gram Arla® Svenskt Smör, till stekning
1 noriark
200 gram ramennudlar
4 msk rostad lök
1 kruka färsk koriander

Krispiga och torra vita viner

2022 Simonsig Chenin Blanc, Simonsig Estate

Stellenbosch115 kr
nyhet

2023 Riesling Tradition, Philipp Kuhn

Pfalz189 kr
nyhet