Recept

Rårakor på rotfrukter med varmrökt lax

Klassisk svensk mattradition i ny tappning! De här rårakorna får härlig sötma av palsternacka och morot och picklad blomkål ger välkommen syra till.

Gör såhär

  1. Skala och riv potatis, morot och palsternacka. Blanda med potatismjöl och salt. Stek små rårakor i smör, ca 2 min på varje sida.
  2. Skär blomkålen i små bitar, ca 1×1 cm stora. Blanda ihop ättika, socker och vatten. Lägg ner blomkålen i lagen och låt dra minst 2 tim.
  3. Häll av blomkålen och vänd ner dillen innan servering.
  4. Toppa varje råraka med en klick yoghurt, picklad blomkål. Servera med varmrökt lax

Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Rårakor på rotfrukter med varmrökt lax

Ingredienser

4 personer
Tillagningstid: 15 minuter

Rårakor på rotfrukter
450 g potatis
2 morötter
2 palsternackor
1 msk potatismjöl
1 tsk salt
½ dl Arla® svenskt smör

Picklad blomkål
½ blomkålshuvuden ca 250 g
½ dl ättiksprit 12%
1 dl strösocker
1½ dl vatten
½ dl hackad färsk dill

Tillbehör
300 g varmrökt lax
1 dl grekisk yoghurt