Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Recept
Rårakor på rotfrukter med varmrökt lax
Klassisk svensk mattradition i ny tappning! De här rårakorna får härlig sötma av palsternacka och morot och picklad blomkål ger välkommen syra till.
Gör såhär
- Skala och riv potatis, morot och palsternacka. Blanda med potatismjöl och salt. Stek små rårakor i smör, ca 2 min på varje sida.
- Skär blomkålen i små bitar, ca 1×1 cm stora. Blanda ihop ättika, socker och vatten. Lägg ner blomkålen i lagen och låt dra minst 2 tim.
- Häll av blomkålen och vänd ner dillen innan servering.
- Toppa varje råraka med en klick yoghurt, picklad blomkål. Servera med varmrökt lax
Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Rårakor på rotfrukter med varmrökt lax
Ingredienser
4 personer
Tillagningstid: 15 minuter
Rårakor på rotfrukter
450 g potatis
2 morötter
2 palsternackor
1 msk potatismjöl
1 tsk salt
½ dl Arla® svenskt smör
Picklad blomkål
½ blomkålshuvuden ca 250 g
½ dl ättiksprit 12%
1 dl strösocker
1½ dl vatten
½ dl hackad färsk dill
Tillbehör
300 g varmrökt lax
1 dl grekisk yoghurt