Recept

Rödbetor med getost och pinjenötter

Rödbetor passar fantastiskt bra ihop med krämiga getost och söt honung. Strö över rostade pinjenötter och pepprig rucola och njut!

Gör såhär

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Dela rödbetorna i mindre bitar och fördela i en ugnsfast form. Bryt över bitar av osten och strö över saltet.
  3. Tillaga i mitten av ugnen tills osten smält något och fått lite färg, 3-5 min.
  4. Rosta pinjenötterna i en torr, het stekpanna tills de fått fin färg. Strö pinjenötterna över rödbetorna. Lägg på rucola och ringla över honungen.
  5. Servera med ett gott bröd.

Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Rödbetor med getost och pinjenötter

Ingredienser

4 portioner
Tillagningstid: 15 minuter

750 g färdigkokta rödbetor
150 g getost
½ tsk flingsalt
5 msk pinjenötter
65 g rucola
2 msk smält honung
1 surdegsbaguette

Receptkreatör: Arla