Recept

Rödbetor med getost och pinjenötter

Rödbetor passar fantastiskt bra ihop med krämiga getost och söt honung. Strö över rostade pinjenötter och pepprig rucola och njut!

Gör såhär

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Dela rödbetorna i mindre bitar och fördela i en ugnsfast form. Bryt över bitar av osten och strö över saltet.
  3. Tillaga i mitten av ugnen tills osten smält något och fått lite färg, 3-5 min.
  4. Rosta pinjenötterna i en torr, het stekpanna tills de fått fin färg. Strö pinjenötterna över rödbetorna. Lägg på rucola och ringla över honungen.
  5. Servera med ett gott bröd.

Receptkreatör: Arla

Ingredienser

750 g färdigkokta rödbetor
150 g getost
½ tsk flingsalt
5 msk pinjenötter
65 g rucola
2 msk smält honung
1 surdegsbaguette

Receptkreatör: Arla

Krispiga och torra vita viner

2020 Simonsig Chenin Blanc, Simonsig Estate

Stellenbosch98 kr

2021 Riesling Tradition, Philipp Kuhn

Pfalz165 kr
kommer snart

2020 Ekam Riesling Albarino, Castell d’Encus

Katalonien299 kr