Recept

Rödvinssås

Klassisk rödvinssås är oslagbart gott till stekt eller ugnsstekt kött. Med ljuvlig smak av schalottenlök, tomatpuré och kalvfond lyfter vår rödvinssås varje maträtt.

Gör såhär

  1. Skala och finhacka löken. Koka den tillsammans med vin, vatten, kalvfond, tomatpuré och peppar ca 5 minuter.
  2. Vispa ner majsstärkelse utrört i lite vatten. Låt koka 2 min. Vispa ner smöret i klickar.
  3. Servera till stekt kött t ex utskuren biff eller oxfilé.

Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Rödvinssås

Ingredienser

4 personer
Tillagningstid: 15 minuter

2 schalottenlökar
2½ dl rödvin
2 dl vatten
4 msk kalvfond
1 msk tomatpuré
1 krm vitpeppar
1 msk majsstärkelse
100 gram Arla® svenskt smör