Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Recept
Rosmarinkyckling med bacon
Kycklingen blir en kulinarisk fullträff när den fylls med vitlök, rosmarin och citron och omsluts av rökt sälta från bacon.
Gör såhär
- Sätt ugnen på 200°.
- Skala och finhacka vitlöken. Blanda vitlök, rosmarin, citronskal, peppar
och hälften av saltet. - Fyll kycklinglårfiléerna och vik ihop dem. Rulla en baconskiva runt
varje. Bryn kycklingen runt om i smör i en stekpanna, börja med skarven nedåt. - Skär purjolöken i skivor och fräs i smör i en kastrull. Tillsätt grädde och resten av saltet. Låt koka ihop ca 5 min. Häll i en smord ugnssäker form och lägg på kycklingen. Stek i mitten av ugnen ca 15 min. Garnera med rosmarinkvistar.
Servera gärna med potatisgratäng, potatispuré eller ungsrostad potatis.
Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Rosmarinkyckling med bacon
Ingredienser
4 personer
Tillagningstid: 45 minuter
600 g kycklinglårfilé
1 vitlöksklyfta
1 msk finhackad färsk rosmarin
Rivet skal av 1 citron
½ tsk svartpeppar
1 tsk salt
140 g bacon
Arla® svenskt smör
1 purjolök
2 dl Arla Köket® ekologisk vispgrädde
Färska rosmarin kvistar