Recept

Rosmarinkyckling med bacon

Kycklingen blir en kulinarisk fullträff när den fylls med vitlök, rosmarin och citron och omsluts av rökt sälta från bacon.

Gör såhär

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skala och finhacka vitlöken. Blanda vitlök, rosmarin, citronskal, peppar
    och hälften av saltet.
  3. Fyll kycklinglårfiléerna och vik ihop dem. Rulla en baconskiva runt
    varje. Bryn kycklingen runt om i smör i en stekpanna, börja med skarven nedåt.
  4. Skär purjolöken i skivor och fräs i smör i en kastrull. Tillsätt grädde och resten av saltet. Låt koka ihop ca 5 min. Häll i en smord ugnssäker form och lägg på kycklingen. Stek i mitten av ugnen ca 15 min. Garnera med rosmarinkvistar.

Servera gärna med potatisgratäng, potatispuré eller ungsrostad potatis.

Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Rosmarinkyckling med bacon

Ingredienser

4 personer
Tillagningstid: 45 minuter

600 g kycklinglårfilé
1 vitlöksklyfta
1 msk finhackad färsk rosmarin
Rivet skal av 1 citron
½ tsk svartpeppar
1 tsk salt
140 g bacon
Arla® svenskt smör
1 purjolök
2 dl Arla Köket® ekologisk vispgrädde
Färska rosmarin kvistar