Recept

Rostad kyckling med dragonsås

Hel kyckling som får smak av dragon och vitlök. Servera med en krämig sås.

Gör såhär

  1. Sätt ugnen på 180°.
  2. Lägg kycklingen på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Salta och baka i ugn till en innertemperatur av 82° i låret.
  4. Koka ihop kycklingfond, vatten och syrad grädde.
  5. Tillsätt dragon och smaka av med salt, svartpeppar och champagnevinäger.
  6. Bryn smöret med vitlök och timjan.
  7. Skeda det brynta smöret över kycklingen, och servera med dragonsås.

Servera med din favoritpotatis – såväl pressad, ungsrostad, puréad eller hasselback kommer att passa utmärkt till!

Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Rostad kyckling med dragonsås

Ingredienser

4 personer
Tillagningstid: 60+ minuter

1 hel kyckling
1 tsk salt

Dragonsås
1 msk kycklingfond
1 dl vatten
3 dl Arla Ko® Syrad grädde
hackad färsk dragon
salt
svartpeppar
1 msk champagnevinäger

Brynt smör
50 g Arla® svenskt smör
3 krossade vitlöksklyftor
4 kvistar färsk timjan

Potatis efter smak