Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Recept
Ryggbiff med fräst vitlökssmör
Vitlök och lagerblad ger smak till smöret som får småputtra i en stekpanna. Förvara gärna smöret i frysen till kommande grillfester. Det är gott till grillad biff, men också till grillade morötter och grillad rotselleri. Serverar du rätten på en buffé trancherar du köttet i förväg och lägger upp på ett vackert fat.
Gör såhär
- Bryn hälften av smöret med vitlök och lagerblad i en het stekpanna. Låt smöret svalna.
- Vispa resterande smör luftigt, sila i det andra smöret och vispa upp på nytt.
- Klicka ut på smörpapper och ställ i kylen fram till servering.
- Salta och peppra biffen och grilla den tills den har en innertemperatur på 56°, använd gärna stektermometer.
- Ta köttet från grillen och låt det vila, skiva upp och servera med vitlökssmöret.
Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Ryggbiff med fräst vitlökssmör
Ingredienser
4 personer
Tillagningstid:30 minuter
400 gram ryggbiff
200 gram Arla® svenskt smör
2 finhackade vitlöksklyftor
2 färska lagerblad
Salt och peppar