Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Recept
Sallad med ceviche och koriandersås
Ceviche är en sydamerikansk rätt med fisk eller skaldjur som marineras i lime och kryddor och äts rå. Här får ceviche på färsk lax sällskap av en frisk sallad.
Gör såhär
- Tina lax och mango. Skär laxen i strimlor.
- Blanda limesaft, salt och sambal oelek i en skål. Lägg i laxen och rör om. Låt stå kallt 2 tim.
- Koka quinoa i grönsaksbuljong enligt anvisning på förpackningen och låt den kallna.
- Rör ihop såsen.
- Strimla fänkålen och blanda med mango och sallad. Fördela laxen på salladen. Servera med såsen.
Receptkreatör: Arla*
Originalrecept: Sallad med ceviche och koriandersås
Ingredienser
För 4 personer
Tillagningstid: 60+ minuter
400 g laxfilé fryst i minst 2 dygn
250 g fryst mango
saft av 3 lime
1 tsk salt
1 tsk sambal oelek
3 dl quinoa
1 tärning grönsaksbuljong
200 g fänkål
65 g blandad grönsallad
Sås
2 dl Arla Köket® Matyoghurt
1 dl hackad färsk koriander
1 krm salt