Recept

Sallad med ceviche och koriandersås

Ceviche är en sydamerikansk rätt med fisk eller skaldjur som marineras i lime och kryddor och äts rå. Här får ceviche på färsk lax sällskap av en frisk sallad.

Gör såhär

  1. Tina lax och mango. Skär laxen i strimlor.
  2. Blanda limesaft, salt och sambal oelek i en skål. Lägg i laxen och rör om. Låt stå kallt 2 tim.
  3. Koka quinoa i grönsaksbuljong enligt anvisning på förpackningen och låt den kallna.
  4. Rör ihop såsen.
  5. Strimla fänkålen och blanda med mango och sallad. Fördela laxen på salladen. Servera med såsen.

Receptkreatör: Arla*
Originalrecept: Sallad med ceviche och koriandersås

Ingredienser

För 4 personer
Tillagningstid: 60+ minuter

400 g laxfilé fryst i minst 2 dygn
250 g fryst mango
saft av 3 lime
1 tsk salt
1 tsk sambal oelek
3 dl quinoa
1 tärning grönsaksbuljong
200 g fänkål
65 g blandad grönsallad

Sås
2 dl Arla Köket® Matyoghurt
1 dl hackad färsk koriander
1 krm salt