Recept

Sallad med ceviche och koriandersås

Ceviche är en sydamerikansk rätt med fisk eller skaldjur som marineras i lime och kryddor och äts rå. Här får ceviche på färsk lax sällskap av en frisk sallad.

Gör såhär

  1. Tina lax och mango. Skär laxen i strimlor.
  2. Blanda limesaft, salt och sambal oelek i en skål. Lägg i laxen och rör om. Låt stå kallt 2 tim.
  3. Koka quinoa i grönsaksbuljong enligt anvisning på förpackningen och låt den kallna.
  4. Rör ihop såsen.
  5. Strimla fänkålen och blanda med mango och sallad. Fördela laxen på salladen. Servera med såsen.

Receptkreatör: Arla*
Originalrecept: Sallad med ceviche och koriandersås

Ingredienser

För 4 personer
Tillagningstid: 60+ minuter

400 g laxfilé fryst i minst 2 dygn
250 g fryst mango
saft av 3 lime
1 tsk salt
1 tsk sambal oelek
3 dl quinoa
1 tärning grönsaksbuljong
200 g fänkål
65 g blandad grönsallad

Sås
2 dl Arla Köket® Matyoghurt
1 dl hackad färsk koriander
1 krm salt

Krispiga och torra vita viner

nyhet

2022 Simonsig Chenin Blanc, Simonsig Estate

Stellenbosch109 kr
nyhet

2022 Riesling Tradition, Philipp Kuhn

Pfalz185 kr

2020 Ekam Riesling Albarino, Castell d’Encus

Katalonien329 kr