Recept

Sallad med ceviche och koriandersås

Ceviche är en sydamerikansk rätt med fisk eller skaldjur som marineras i lime och kryddor och äts rå. Här får ceviche på färsk lax sällskap av en frisk sallad.

Gör såhär

  1. Tina lax och mango. Skär laxen i strimlor.
  2. Blanda limesaft, salt och sambal oelek i en skål. Lägg i laxen och rör om. Låt stå kallt 2 tim.
  3. Koka quinoa i grönsaksbuljong enligt anvisning på förpackningen och låt den kallna.
  4. Rör ihop såsen.
  5. Strimla fänkålen och blanda med mango och sallad. Fördela laxen på salladen. Servera med såsen.

Receptkreatör: Arla

Ingredienser

För 4 personer

400 g laxfilé fryst i minst 2 dygn
250 g fryst mango
saft av 3 lime
1 tsk salt
1 tsk sambal oelek
3 dl quinoa
1 tärning grönsaksbuljong
200 g fänkål
65 g blandad grönsallad

Sås
2 dl matyoghurt
1 dl hackad färsk koriander
1 krm salt

Krispiga och torra vita viner

2020 Simonsig Chenin Blanc, Simonsig Estate

Stellenbosch95 kr
tillfälligt slut

2020 Riesling Tradition, Philipp Kuhn

Pfalz159 kr

2019 Ekam Riesling Albarino, Castell d’Encus

Katalonien289 kr