Recept

Sallad med rödbetor, durumvete och dillyoghurt

Nykokta små rödbetor hamnar med fördel i en matig sallad med salt ost, dillyoghurt och krispig zucchini.

Gör såhär

  1. Koka rödbetorna mjuka. Skala och dela rödbetorna.
  2. Skölj vetet. Riv zucchinin grovt på ett rivjärn och blanda med durumvete, olja, salt, peppar och vitlök i en skål.
  3. Smula över osten.
  4. Rör ihop yoghurt och dill.
  5. Servera salladen med rödbetor och dillyoghurt.

Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Sallad med rödbetor, durumvete och dillyoghurt

Ingredienser

4 personer
Tillagningstid: 25 minuter

750 g rödbetor
1 burk kokt durumvete à 400 g
1 zucchini
2 msk olivolja
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
½ pressad vitlöksklyfta
150 g Apetina® Vitost

Dillyoghurt
2 dl Arla Köket® grekisk yoghurt
1 dl finhackad färsk dill