Recept

Sallad med rostbiff, krasse och päron

Härlig sommarsallad som mättar gott! Perfekt att ta med på picknicken!

Gör såhär

  1. Skär brödet i tärningar ca 1×1 cm och stek dem gyllene i smör.
  2. Kärna ut och skär päronet i tunna skivor. Häll över olivolja och citronsaft. Blanda päron och sallad på ett stort fat.
  3. Skär köttet i 1 cm breda strimlor och lägg på salladen.
  4. Strö över klippt krasse, brödkrutonger, flingsalt och peppar. Servera crème fraiche till salladen.

Måltidskreatör: Arla
Tillagningstid: 30 minuter

Ingredienser

4 personer

300 gram skivad, stekt rostbiff
2 skivor ljust bröd
1 msk smör
1 päron
1 msk olivolja
1 tsk citronsaft
2 liter blandad grönsallad
1 ask krasse
Flingsalt
Svartpeppar
2 dl smaksatt crème fraîche ”fetaost & soltorkade tomater”

Krispiga och torra vita viner

2020 Château Bonnet Blanc, André Lurton

Bordeaux95 kr

2020 Riesling Tradition, Philipp Kuhn

Pfalz159 kr

2019 The Mira Sauvignon Blanc, Uva Mira

Stellenbosch199 kr

2019 Chablis, Domaine Pinson

Bourgogne229 kr