Recept

Sallad med rostbiff, krasse och päron

Härlig vår- och sommarsallad som mättar gott! Perfekt att ta med på picknicken!

Gör såhär

  1. Skär brödet i tärningar ca 1×1 cm och stek dem gyllene i smör.
  2. Kärna ut och skär päronet i tunna skivor. Häll över olivolja och citronsaft. Blanda päron och sallad på ett stort fat.
  3. Skär köttet i 1 cm breda strimlor och lägg på salladen.
  4. Strö över klippt krasse, brödkrutonger, flingsalt och peppar. Servera crème fraiche till salladen.

Måltidskreatör: Arla
Originalrecept: Sallad med rostbiff, krasse och päron

Ingredienser

4 personer
Tillagningstid: 30 minuter

300 gram skivad, stekt rostbiff
2 skivor ljust bröd
1 msk Arla® svenskt smör
1 päron
1 msk olivolja
1 tsk citronsaft
2 liter blandad grönsallad
1 ask krasse
Flingsalt
Svartpeppar
2 dl Arla Köket® Lätt crème fraiche feta & soltorkad tomat

Krispiga och torra vita viner

nyhet

2022 Langhe Rosato, Josetta Saffirio

Piemonte139 kr

2021 Simonsig Chenin Blanc, Simonsig Estate

Stellenbosch105 kr

2021 Riesling Tradition, Philipp Kuhn

Pfalz175 kr

2020 Ekam Riesling Albarino, Castell d’Encus

Katalonien329 kr