Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Recept
Saltimbocca på kyckling med saffransrisotto
Risotton går att variera i det oändliga med olika grönsaker och kryddor. Den krämiga konsistensen är fredagsmys på hög nivå!
Gör såhär
- Skala och finhacka löken, fräs den i 2 msk smör i en tjockbottnad kastrull.
- Tillsätt ris och saffran, låt fräsa någon min. Häll på vin och låt det koka in under omrörning.
- Tillsätt 2 dl varm buljong i taget och låt koka in under ständig omrörning tills risotton är krämig.
- Riv osten och rör ner tillsammans med resten av smöret i risotton.
- Dela kycklingfiléerna på längden så det blir två tunna skivor av varje filé. Lägg salviablad och parmaskinka på varje skiva.
- Blanda mjöl, salt och peppar i en djup tallrik och vänd skivorna i mjölet.
- Stek dem i smör på medelvärme, 3–4 min på varje sida. Häll över vinet och koka någon min. Servera med risotton.
Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Saltimbocca på kyckling med saffransrisotto
Ingredienser
4 personer
Tillagningstid: 45 minuter
Risotto
3 Schalottenlökar
3 dl Avorioris
0,5 gram saffran
2 dl vitt vin
1 l hönsbuljong
50 g Arla® svenskt smör
50 g Arla® Svecia
Saltimbocca
500 g kycklingbröstfilé
4 skivor parmaskinka
8 blad salvia
vetemjöl
Salt
Peppar
Arla® svenskt smör
Vitt vin