Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Recept
Saltkokt potatis med mojo rojo
Små ljuvliga potatisar att dippa i underbar sås – gott och salt från Kanarieöarna. Färsk potatis lämpar sig dock inte så bra för denna rätt.
Gör såhär
- Börja med såsen. Rör ihop äggula och senap. Vispa i smör-&rapsolja i en fin stråle. Smaksätt med vitlök och kryddor.
- Tvätta potatisen. Koka upp vatten och salt i en kastrull. Lägg i potatisen och koka den knappt mjuk. Häll av vattnet och ånga av.
- Dippa och njut.
Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Saltkokt potatis med mojo rojo
Ingredienser
4 personer
Tillagningstid: 40 minuter
600 g delikatesspotatis
5 dl vatten
5 dl grovt salt
Mojo rojo-sås
1 äggula
1 tsk dijonsenap
1 dl Arla Köket® Smör- & rapsolja
1 pressad vitlöksklyfta
1 krm salt
1 tsk paprikapulver
1 msk hackad färsk timjan
1 krm cayennepeppar