Recept

Saltkokt potatis med mojo rojo

Små ljuvliga potatisar att dippa i underbar sås – gott och salt från Kanarieöarna. Färsk potatis lämpar sig dock inte så bra för denna rätt.

Gör såhär

  1. Börja med såsen. Rör ihop äggula och senap. Vispa i smör-&rapsolja i en fin stråle. Smaksätt med vitlök och kryddor.
  2. Tvätta potatisen. Koka upp vatten och salt i en kastrull. Lägg i potatisen och koka den knappt mjuk. Häll av vattnet och ånga av.
  3. Dippa och njut.

Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Saltkokt potatis med mojo rojo

Ingredienser

4 personer
Tillagningstid: 40 minuter

600 g delikatesspotatis
5 dl vatten
5 dl grovt salt

Mojo rojo-sås
1 äggula
1 tsk dijonsenap
1 dl Arla Köket® Smör- & rapsolja
1 pressad vitlöksklyfta
1 krm salt
1 tsk paprikapulver
1 msk hackad färsk timjan
1 krm cayennepeppar