Recept

Saltkokt potatis med mojo rojo

Små ljuvliga potatisar att dippa i underbar sås – gott och salt från Kanarieöarna. Färsk potatis lämpar sig dock inte så bra för denna rätt.

Gör såhär

  1. Börja med såsen. Rör ihop äggula och senap. Vispa i smör-&rapsolja i en fin stråle. Smaksätt med vitlök och kryddor.
  2. Tvätta potatisen. Koka upp vatten och salt i en kastrull. Lägg i potatisen och koka den knappt mjuk. Häll av vattnet och ånga av.
  3. Dippa och njut.

Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Saltkokt potatis med mojo rojo

Ingredienser

4 personer
Tillagningstid: 40 minuter

600 g delikatesspotatis
5 dl vatten
5 dl grovt salt

Mojo rojo-sås
1 äggula
1 tsk dijonsenap
1 dl Arla Köket® Smör- & rapsolja
1 pressad vitlöksklyfta
1 krm salt
1 tsk paprikapulver
1 msk hackad färsk timjan
1 krm cayennepeppar

Krispiga och torra vita viner

nyhet

2022 Simonsig Chenin Blanc, Simonsig Estate

Stellenbosch109 kr
nyhet

2022 Riesling Tradition, Philipp Kuhn

Pfalz185 kr

2020 Ekam Riesling Albarino, Castell d’Encus

Katalonien329 kr