Recept

Skaldjurspasta med chili

Snabblagad skaldjurspasta med chili – vardagslyx på nolltid!

Gör såhär

  • Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  • Hacka lök och vitlök. Tärna tomaterna.
  • Smält smöret i en stekgryta. Fräs lök och tomater ca 2 min.
  • Tillsätt frysta musslor och täck med lock. Låt koka 3-4 min tills musslorna öppnat sig. Rör ner crème fraiche.
  • Vänd ner den nykokt pasta och räkor. Toppa med persilja.

Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Skaldjurspasta med chili

Ingredienser

4 personer
Tillagningstid: 25 minuter

300 gram pasta (exempelvis pappardelle)
1 bananschalottenlök
1 vitlöksklyfta
2 tomater
1 msk Arla® svenskt smör
500 gram blåmusslor med skal , förkokta och frysta
2 dl Arla Köket® Lätt crème fraiche paprika & chili
170 gram skalade räkor, avrunnen vikt
1 kruka bladpersilja, grovhackad