Recept

Skaldjurspasta med chili

Snabblagad skaldjurspasta med chili – vardagslyx på nolltid!

Gör såhär

  • Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  • Hacka lök och vitlök. Tärna tomaterna.
  • Smält smöret i en stekgryta. Fräs lök och tomater ca 2 min.
  • Tillsätt frysta musslor och täck med lock. Låt koka 3-4 min tills musslorna öppnat sig. Rör ner crème fraiche.
  • Vänd ner den nykokt pasta och räkor. Toppa med persilja.

Receptkreatör: Arla

Ingredienser

4 personer
Tillagningstid: 25 minuter

300 gram pasta (exempelvis pappardelle)
1 bananschalottenlök
1 vitlöksklyfta
2 tomater
1 msk Arla® svenskt smör
500 gram blåmusslor med skal , förkokta och frysta
2 dl Arla Köket® Lätt crème fraiche paprika & chili
170 gram skalade räkor, avrunnen vikt
1 kruka bladpersilja, grovhackad

Krispiga och torra vita viner

2021 Simonsig Chenin Blanc, Simonsig Estate

Stellenbosch98 kr

2021 Riesling Tradition, Philipp Kuhn

Pfalz169 kr

2020 Ekam Riesling Albarino, Castell d’Encus

Katalonien331 kr