Recept

Skaldjurspasta med chili

Snabblagad skaldjurspasta med chili – vardagslyx på nolltid!

Gör såhär

  • Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  • Hacka lök och vitlök. Tärna tomaterna.
  • Smält smöret i en stekgryta. Fräs lök och tomater ca 2 min.
  • Tillsätt frysta musslor och täck med lock. Låt koka 3-4 min tills musslorna öppnat sig. Rör ner crème fraiche.
  • Vänd ner den nykokt pasta och räkor. Toppa med persilja.

Tillagningstid: 25 minuter

Receptkreatör: Arla

Ingredienser

4 personer

300 gram pasta (exempelvis pappardelle)
1 bananschalottenlök
1 vitlöksklyfta
2 tomater
1 msk smör
500 gram blåmusslor med skal , förkokta och frysta
2 dl smaksatt crème fraiche, paprika & chili
170 gram skalade räkor, avrunnen vikt
1 kruka bladpersilja, grovhackad

Krispiga och torra vita viner

2020 Simonsig Chenin Blanc, Simonsig Estate

Stellenbosch95 kr
tillfälligt slut

2020 Riesling Tradition, Philipp Kuhn

Pfalz159 kr

2019 Ekam Riesling Albarino, Castell d’Encus

Katalonien289 kr