Recept

Skaldjursplateau med två såser

Lyxig skaldjursplateau med läckra såser att bjuda på vid speciella tillfällen. En skaldjursplateau ger gästerna möjlighet att frossa i hummer, krabba, kräftor, räkor, musslor eller ostron.

Gör såhär

  • Rör ihop crème fraiche, fänkålsfrön, dill, gräslök och salt. Häll upp i en skål.
  • Häll upp crème fraiche saffran&tomat i en annan skål.
  • Skär citronen i klyftor. Dela humrarna alternativt krabborna.
  • Lägg is på ett stort fat. Lägg på alla skaldjur och citronklyftor.

Tillagningstid: 30 minuter

Receptkreatör: Arla

Ingredienser

4 personer

2 humrar eller krabbor
8 kräftor eller havskräftor
4-8 ostron
600 gram räkor med skal
¾ kg kokta musslor i skal
1 citron

Fänkålsås:
2 dl crème fraiche
1 tsk stötta hela fänkålsfrön
2 msk hackad färsk dill
2 msk hackad färsk gräslök
2 krm salt

Saffransås:
2 dl crème fraiche gourmet, smaksatt med saffran & tomat

Krispiga och torra vita viner

2020 Simonsig Chenin Blanc, Simonsig Estate

Stellenbosch98 kr

2021 Riesling Tradition, Philipp Kuhn

Pfalz165 kr
kommer snart

2020 Ekam Riesling Albarino, Castell d’Encus

Katalonien299 kr