Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Recept
Skaldjursplateau med två såser

Lyxig skaldjursplateau med läckra såser att bjuda på vid speciella tillfällen. En skaldjursplateau ger gästerna möjlighet att frossa i hummer, krabba, kräftor, räkor, musslor eller ostron.
Gör såhär
- Rör ihop crème fraiche, fänkålsfrön, dill, gräslök och salt. Häll upp i en skål.
- Häll upp crème fraiche saffran&tomat i en annan skål.
- Skär citronen i klyftor. Dela humrarna alternativt krabborna.
- Lägg is på ett stort fat. Lägg på alla skaldjur och citronklyftor.
Tillagningstid: 30 minuter
Receptkreatör: Arla
Ingredienser
4 personer
2 humrar eller krabbor
8 kräftor eller havskräftor
4-8 ostron
600 gram räkor med skal
¾ kg kokta musslor i skal
1 citron
Fänkålsås:
2 dl crème fraiche
1 tsk stötta hela fänkålsfrön
2 msk hackad färsk dill
2 msk hackad färsk gräslök
2 krm salt
Saffransås:
2 dl crème fraiche gourmet, smaksatt med saffran & tomat