Recept

Skaldjursplateau med två såser

Lyxig skaldjursplateau med läckra såser att bjuda på vid speciella tillfällen. En skaldjursplateau ger gästerna möjlighet att frossa i hummer, krabba, kräftor, räkor, musslor eller ostron.

Gör såhär

  • Rör ihop crème fraiche, fänkålsfrön, dill, gräslök och salt. Häll upp i en skål.
  • Häll upp crème fraiche saffran&tomat i en annan skål.
  • Skär citronen i klyftor. Dela humrarna alternativt krabborna.
  • Lägg is på ett stort fat. Lägg på alla skaldjur och citronklyftor.

Tillagningstid: 30 minuter

Receptkreatör: Arla

Ingredienser

4 personer

2 humrar eller krabbor
8 kräftor eller havskräftor
4-8 ostron
600 gram räkor med skal
¾ kg kokta musslor i skal
1 citron

Fänkålsås:
2 dl crème fraiche
1 tsk stötta hela fänkålsfrön
2 msk hackad färsk dill
2 msk hackad färsk gräslök
2 krm salt

Saffransås:
2 dl crème fraiche gourmet, smaksatt med saffran & tomat

Krispiga och torra vita viner

2019 Riesling Tradition, Philipp Kuhn

Pfalz159 kr

2020 Château Bonnet Blanc, André Lurton

Bordeaux95 kr

2020 Fiano di Avellino, Mastroberardino

Kampanien169 kr