Recept

Skaldjursplateau med två såser

Lyxig skaldjursplateau med läckra såser att bjuda på vid speciella tillfällen. En skaldjursplateau ger gästerna möjlighet att frossa i hummer, krabba, kräftor, räkor, musslor eller ostron.

Gör såhär

  • Rör ihop crème fraiche, fänkålsfrön, dill, gräslök och salt. Häll upp i en skål.
  • Häll upp crème fraiche saffran&tomat i en annan skål.
  • Skär citronen i klyftor. Dela humrarna alternativt krabborna.
  • Lägg is på ett stort fat. Lägg på alla skaldjur och citronklyftor.

Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Skaldjursplateau med två såser

Ingredienser

4 personer
Tillagningstid: 30 minuter

2 humrar eller krabbor
8 kräftor eller havskräftor
4-8 ostron
600 gram räkor med skal
¾ kg kokta musslor i skal
1 citron

Fänkålsås:
2 dl Arla Köket® crème fraiche
1 tsk stötta hela fänkålsfrön
2 msk hackad färsk dill
2 msk hackad färsk gräslök
2 krm salt

Saffransås:
2 dl Arla Köket® Lätt crème fraiche saffran & tomat

Krispiga och torra vita viner

nyhet

2022 Langhe Rosato, Josetta Saffirio

Piemonte139 kr

2021 Simonsig Chenin Blanc, Simonsig Estate

Stellenbosch105 kr

2021 Riesling Tradition, Philipp Kuhn

Pfalz175 kr

2020 Ekam Riesling Albarino, Castell d’Encus

Katalonien329 kr