Recept

Skaldjurstårta

En underbar smörgåstårta med räkor och musslor för den som älskar allt det goda från havet. Suveränt god och mycket dekorativ att bjuda på.

Gör såhär

  1. Hacka räkorna och blanda med övriga ingredienser till räkfyllningen. Låt musslorna rinna av och rensa. Blanda med övriga ingredienser till musselfyllningen.
  2. Vispa crème fraiche fast och blanda med dill, gräslök, salt och peppar. Kantskär bröden och lägg 4 bröd bredvid varandra på ett fat. Bred på hälften av räkfyllningen. Fortsätt med bröd, musselfyllning, bröd, räkfyllning. Avsluta med bröd och bred på crème fraiche.
  3. Skala och klyfta äggen. Skär citronen i tunna skivor och dela dem i halvor.
  4. Garnera med ägg, citron, räkor, stenbitsrom och dill ovanpå tårtan och ärtskott på sidorna.

Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Skaldjurstårta

Ingredienser

6 bitar
Tillagningstid: 40 minuter

16 skivor formbröd, fullkorn

Räkfyllning:
250 gram skalade räkor
2 dl Arla Köket® crème fraiche
1/2 dl majonnäs
2 msk hackad färsk gräslök
2 msk hackad färsk dill

Musselfyllning:
360 gram musslor
1 dl Arla Köket® crème fraiche
2 msk sötstark senap
2 msk hackad färsk dill
1 dl rysta gröna ärter
1 dl kokt färsk vit sparris i bitar

Garnering:
3 dl Arla Köket® crème fraiche
1½ msk finhackad färsk dill
1½ msk finhackad färsk gräslök
2 krm salt
1 krm peppar
2 hårdkokta ägg
½ Citron
100 gram skalade räkor
30 gram röd stenbitsrom
Färsk dill
Ärtskott