Recept

Snabbgravad honungslax med persikosås

Prova att snabbgrava laxen nästa gång du ska grilla. Både enkelt och gott!

Gör såhär

  1. Gnid in laxen med honung, salt och peppar. Låt stå i kylen ca 1,5 timme.
  2. Torka av laxen och grilla den över glöd ca 2 min på varje sida.
  3. Dela, kärna ur och tärna persikan. Blanda alla ingredienser till såsen.
  4. Servera till laxen med sallad och ugnsbakad färskpotatis med sesamfrö.

Receptkeatör: Arla

Ingredienser

4 bitar fjärilskotletter av lax
2 msk flytande honung
2 tsk salt
1 tsk grovkrossad vitpeppar

Persikosås
1 persika
2 dl turkisk yoghurt
1 tsk finhackad färsk röd chili
½ msk flytande honung
2 krm salt

Rekommenderade viner

Krispiga och torra vita viner