Recept

Snittar med löjrom

Festligt med godaste röran i tunnbröd och topping av löjrom. Perfekta snittar till hungriga gäster!

Gör såhär

  1. Skala och mosa äggen med en gaffel.
  2. Låt sardellerna rinna av och finhacka dem.
  3. Blanda ägg, sardeller, crème fraiche, senap, gräslök och peppar.
  4. Bred ut röran på tunnbröden och rulla ihop från långsidan.
  5. Låt dem ligga i plast i kylen. Skär varje rulle i 6 bitar.
  6. Garnera med rom och gräslök.

Receptkreatör: Arla

Ingredienser

12 stycken

2 mjuka tunnbröd, ca 20 x 25 cm
4 hårdkokta ägg
50 g sardellfiléer
1 dl crème fraiche
1 tsk dijonsenap
½ dl hackad färsk gräslök
1 krm svartpeppar

Garnering
50 g löjrom
färsk gräslök

Krispiga och torra vita viner

2020 Simonsig Chenin Blanc, Simonsig Estate

Stellenbosch95 kr

2020 Riesling Tradition, Philipp Kuhn

Pfalz159 kr

2019 Ekam Riesling Albarino, Castell d’Encus

Katalonien289 kr