Recept

Sparris med lax och citron

En lyxig och lättlagad förrätt med lax och sparris som du svänger ihop på bara några minuter!

Gör såhär

  1. Skala den vita sparrisen med potatisskalare, börja alldeles under knoppen. Den gröna behöver inte skalas. Skär av den nedersta träiga delen.
  2. Koka sparrisen i lättsaltat vatten så att den är knappt mjuk, 2 – 3 min för den gröna och 20 – 30 min för den vita.
  3. Ta upp sparrisen och låt den rinna av ordentligt.
  4. Rör ihop såsen.
  5. Lägg sparrisen i högar på tallrikar. Lägg på laxen och klicka över såsen.

Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Sparris med lax och citron

Ingredienser

4 personer
Tillagningstid: 25 minuter

400 g färsk vit eller grön färsk sparris
4 skivor kallrökt lax

Sås
2 dl Arla Köket® crème fraiche
rivet skal och pressad saft av ½ citron
1 msk honung
2 krm salt
1 krm svartpeppar