Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Recept
Stekt biff med bearnaise och krispig bönsallad
Stek eller grilla köttet snabbt på hög värme så det blir rosa inuti. Skär upp och dippa i bearnaisesås. Servera med krispiga bönor.
Gör såhär
- Börja med salladen. Rensa bönorna och koka ca 2 min i saltat vatten. Blanda salladen med bönorna.
- Rör ihop vinäger, olja, salt och peppar. Ringla dressingen över salladen.
- Salta och peppra köttet. Stek i smör-&rapsolja i en stekpanna ca 3 min på varje sida.
- Låt köttet vila några min. Skär köttet i tjocka strimlor och servera med salladen och såsen.
Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Stekt biff med bearnaise och krispig bönsallad
Ingredienser
4 personer
tillagningstid: 30 minuter
600 gram biff, tex ryggbiff eller entrecote
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 msk Arla Köket® Smör- & rapsolja
Sallad:
60 gram blandad grönsallad
100 gram färsk haricots verts
100 gram vaxbönor
1 msk vitvinsvinäger
2 msk rapsolja
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
2 dl bearnaisesås (recept på egen bearnaisesås!)
Receptkreatör: Arla