Recept

Bearnaisesås

Att göra sin egen béarnaise imponerar på många. Med en mixer är det här receptet på béarnaisesås lätt att lyckas med – här hittar du också tips på vin till bearnaisesåsen.

Gör såhär

  1. Häll äggulor och vinäger i en hög mixerskål.
  2. Smält smöret och låt det börja bubbla men inte ta färg.
  3. Häll det heta smöret i en tunn stråle i skålen under mixning. Ta inte med bottensatsen.
  4. Smaksätt med lök, salt, peppar, persilja och dragon. Klart!

Receptkreatör: Arla
Tillagningstid: 15 minuter

Ingredienser

4 personer

150 gram smör
3 äggulor
1 msk vitvinsvinäger
1 msk riven eller finhackad gul lök (exempelvis schalottenlök)
2 krm salt
½ krm nymald vitpeppar
2 msk finhackad färsk persilja
1½ msk finhackad färsk dragon, eller 1.5 tsk torkad dragon

Kryddiga och sofistikerade röda viner

2016 Château Tour Sieujean

Bordeaux299 kr
95poäng

2016 Radici Taurasi, Mastroberardino

Kampanien359 kr
95poäng

2017 Barolo Serralunga d’Alba, Rivetto Dal 1902

Piemonte499 kr
94poäng