Recept

Bearnaisesås

Att göra sin egen béarnaise imponerar på många. Med en mixer är det här receptet på béarnaisesås lätt att lyckas med – här hittar du också tips på vin till bearnaisesåsen.

Gör såhär

  1. Häll äggulor och vinäger i en hög mixerskål.
  2. Smält smöret och låt det börja bubbla men inte ta färg.
  3. Häll det heta smöret i en tunn stråle i skålen under mixning. Ta inte med bottensatsen.
  4. Smaksätt med lök, salt, peppar, persilja och dragon. Klart!

Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Bearnaisesås

Ingredienser

4 personer
Tillagningstid: 15 minuter

150 g Arla® svenskt smör
3 äggulor
1 msk vitvinsvinäger
1 msk riven eller finhackad gul lök (exempelvis schalottenlök)
2 krm salt
½ krm nymald vitpeppar
2 msk finhackad färsk persilja
1½ msk finhackad färsk dragon, eller 1.5 tsk torkad dragon

Kryddiga och sofistikerade röda viner

nyhet
94poäng

2019 Barbera d’Alba Punta, Azelia

Piemonte299 kr