Recept

Stekt gös med ört- och skaldjurssmör och sockerärtsallad

En av våra godaste matfiskar i festfint sällskap. En riktig fullträff med ett friskt smör och krispigt grönt.

Gör såhär

  1. Blanda mjöl och salt. Vänd fisken i mjölblandningen.
  2. Stek den på svag värme i smör-& rapsolja ca 3 min per sida.
  3. Vispa smöret pösigt och blanda med olja.
  4. Finhacka örterna och hacka skaldjuren grovt.
  5. Blanda smöret med örter, skaldjur och lime, smaka av med salt och peppar. Skala lökarna. Strimla sockerärter och lök och blanda med flingsalt. Tillsätt ärtskotten.
  6. Servera den nystekta fisken med smöret, som får smälta över fisken, sockerärtsalladen och t ex färskpotatis.

Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Stekt gös med ört- och skaldjurssmör och sockerärtsallad

Ingredienser

4 personer
Tillagningstid: 30 minuter

4 gösfiléer à ca 150g
½ dl vetemjöl
1 tsk salt
2 msk Arla Köket® Smör- & rapsolja

Ört- och skaldjurssmör
100 g Arla® svenskt smör
2 msk olivolja
1 kruka färsk basilika
1 kruka färsk persilja
50 g skalade räkor
50 g skalade kräftstjärtar
Rivet skal av 1 lime

Sockerärtsallad
2 schalottenlökar
1 ask sockerärter
2 krm flingsalt
1 ask solrosskott