Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Recept
Stekt gös med ört- och skaldjurssmör och sockerärtsallad
En av våra godaste matfiskar i festfint sällskap. En riktig fullträff med ett friskt smör och krispigt grönt.
Gör såhär
- Blanda mjöl och salt. Vänd fisken i mjölblandningen.
- Stek den på svag värme i smör-& rapsolja ca 3 min per sida.
- Vispa smöret pösigt och blanda med olja.
- Finhacka örterna och hacka skaldjuren grovt.
- Blanda smöret med örter, skaldjur och lime, smaka av med salt och peppar. Skala lökarna. Strimla sockerärter och lök och blanda med flingsalt. Tillsätt ärtskotten.
- Servera den nystekta fisken med smöret, som får smälta över fisken, sockerärtsalladen och t ex färskpotatis.
Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Stekt gös med ört- och skaldjurssmör och sockerärtsallad
Ingredienser
4 personer
Tillagningstid: 30 minuter
4 gösfiléer à ca 150g
½ dl vetemjöl
1 tsk salt
2 msk Arla Köket® Smör- & rapsolja
Ört- och skaldjurssmör
100 g Arla® svenskt smör
2 msk olivolja
1 kruka färsk basilika
1 kruka färsk persilja
50 g skalade räkor
50 g skalade kräftstjärtar
Rivet skal av 1 lime
Sockerärtsallad
2 schalottenlökar
1 ask sockerärter
2 krm flingsalt
1 ask solrosskott