Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Recept
Stekt kycklinglår med spetskål och hasselnötter
Eftersom olja tål högre temperatur än smör steks skinnsidan på kycklingen först krispig i olja. Därefter tillsätts rikligt med smör, timjan och vitlök som ger både kålen och kycklingen smak.
Gör såhär
- Salta kycklingen och börja steka skinnsidan krispig i lite olja i en varm stekpanna. Vänd sedan kycklingen och stek den andra sidan.
- Tillsätt smör, timjankvistar, och vitlök i stekpannan och ös kycklingen.
- Skär spetskålen i klyftor och lägg ner i stekpannan och stek gyllene.
- Lägg upp på fat och strö hasselnötterna över.
Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Stekt kycklinglår med spetskål och hasselnötter
Ingredienser
4 personer
Tillagningstid: 30 minuter
4 kycklinglår
1 tsk salt
2 msk rapsolja
100 gram Arla® svenskt smör
10 kvistar färsk timjan
2 hackade vitlöksklyftor
1 spetskål
½ dl hackade rostade hasselnötter