Recept

Stekt kycklinglår med spetskål och hasselnötter

Eftersom olja tål högre temperatur än smör steks skinnsidan på kycklingen först krispig i olja. Därefter tillsätts rikligt med smör, timjan och vitlök som ger både kålen och kycklingen smak.

Gör såhär

  1. Salta kycklingen och börja steka skinnsidan krispig i lite olja i en varm stekpanna. Vänd sedan kycklingen och stek den andra sidan.
  2. Tillsätt smör, timjankvistar, och vitlök i stekpannan och ös kycklingen.
  3. Skär spetskålen i klyftor och lägg ner i stekpannan och stek gyllene.
  4. Lägg upp på fat och strö hasselnötterna över.

Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Stekt kycklinglår med spetskål och hasselnötter

Ingredienser

4 personer
Tillagningstid: 30 minuter

4 kycklinglår
1 tsk salt
2 msk rapsolja
100 gram Arla® svenskt smör
10 kvistar färsk timjan
2 hackade vitlöksklyftor
1 spetskål
½ dl hackade rostade hasselnötter