Recept

Svamp- och purjolökspaj

Pajen för dig som fyllt svampkorgen. Fungerar lika bra med goda champinjoner i grönsaksdisken.

Gör såhär

  1. Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt kvarg och arbeta snabbt ihop degen. Tryck ut degen i en pajform, ca 23 cm i diameter.
  2. Nagga med en gaffel. Låt pajen vila i kylen i ca 30 min.
  3. Sätt ugnen på 200°.
  4. Skär svampen i bitar och purjolöken i skivor. Fräs först svampen i smör i en stekpanna, ca 5 min. Lägg i purjolöken och låt den fräsa några min. Salta och peppra.
  5. Vispa ihop ägg och grädde.
  6. Förgrädda pajskalet i ca 10 min.
  7. Lägg i svamp, purjolök och ost blandat i pajskalet. Häll över äggstanningen.
  8. Grädda i nedre delen av ugnen i 35-40 min.

Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Svamp- och purjolökspaj

Ingredienser

4 personer
Tillagningstid: 60+ minuter

Pajdeg
2,5 dl vetemjöl
75 gram Arla® svenskt smör
¾ dl Arla Köket® Kesella® kvarg

Fyllning
1 liter färsk svamp
2 purjolökar
Arla® svenskt smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
4 ägg
2,5 dl Arla Köket® ekologisk vispgrädde
2 dl Kvibille® Riven ost Cheddar