Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Recept
Svamp- och purjolökspaj
Pajen för dig som fyllt svampkorgen. Fungerar lika bra med goda champinjoner i grönsaksdisken.
Gör såhär
- Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt kvarg och arbeta snabbt ihop degen. Tryck ut degen i en pajform, ca 23 cm i diameter.
- Nagga med en gaffel. Låt pajen vila i kylen i ca 30 min.
- Sätt ugnen på 200°.
- Skär svampen i bitar och purjolöken i skivor. Fräs först svampen i smör i en stekpanna, ca 5 min. Lägg i purjolöken och låt den fräsa några min. Salta och peppra.
- Vispa ihop ägg och grädde.
- Förgrädda pajskalet i ca 10 min.
- Lägg i svamp, purjolök och ost blandat i pajskalet. Häll över äggstanningen.
- Grädda i nedre delen av ugnen i 35-40 min.
Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Svamp- och purjolökspaj
Ingredienser
4 personer
Tillagningstid: 60+ minuter
Pajdeg
2,5 dl vetemjöl
75 gram Arla® svenskt smör
¾ dl Arla Köket® Kesella® kvarg
Fyllning
1 liter färsk svamp
2 purjolökar
Arla® svenskt smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
4 ägg
2,5 dl Arla Köket® ekologisk vispgrädde
2 dl Kvibille® Riven ost Cheddar