Recept

Svampröra och lufttorkad skinka på baguette

En underbart krämig svampröra på shiitake eller champinjoner och crème fraiche smaksatt med vitlök och timjan. Denna röra gör succé som tilltugg eller förrätt.

Gör såhär

  1. Dela svampen i bitar. Salta och stek den i smör 3-4 min.
  2. Mixa svampen fint. Låt svalna och blanda med crème fraîche.
  3. Skär baguetten i skivor och rosta den i ugn eller brödrost. 3
  4. Dela skinkan i mindre bitar.
  5. Fördela svampröra och skinka på brödskivorna. Strö över hackad gräslök.

Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Svampröra och lufttorkad skinka på baguette

Ingredienser

4-6 personer
Tillagningstid: 20 minuter

150 g svamp t ex shiitake eller skogschampinjoner
1 krm salt
1 msk Arla® svenskt smör
2 dl Arla Köket® Lätt crème fraiche karl-johan svamp & timjan
1 surdegsbaguette
100 g lufttorkad skinka
1 dl hackad färsk gräslök