Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Recept
Svampröra och lufttorkad skinka på baguette
En underbart krämig svampröra på shiitake eller champinjoner och crème fraiche smaksatt med vitlök och timjan. Denna röra gör succé som tilltugg eller förrätt.
Gör såhär
- Dela svampen i bitar. Salta och stek den i smör 3-4 min.
- Mixa svampen fint. Låt svalna och blanda med crème fraîche.
- Skär baguetten i skivor och rosta den i ugn eller brödrost. 3
- Dela skinkan i mindre bitar.
- Fördela svampröra och skinka på brödskivorna. Strö över hackad gräslök.
Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Svampröra och lufttorkad skinka på baguette
Ingredienser
4-6 personer
Tillagningstid: 20 minuter
150 g svamp t ex shiitake eller skogschampinjoner
1 krm salt
1 msk Arla® svenskt smör
2 dl Arla Köket® Lätt crème fraiche karl-johan svamp & timjan
1 surdegsbaguette
100 g lufttorkad skinka
1 dl hackad färsk gräslök