Recept

Svampröra och lufttorkad skinka på baguette

En underbart krämig svampröra på shiitake eller champinjoner och crème fraiche smaksatt med vitlök och timjan. Denna röra gör succé som tilltugg eller förrätt.

Gör såhär

  1. Dela svampen i bitar. Salta och stek den i smör 3-4 min.
  2. Mixa svampen fint. Låt svalna och blanda med crème fraîche.
  3. Skär baguetten i skivor och rosta den i ugn eller brödrost. 3
  4. Dela skinkan i mindre bitar.
  5. Fördela svampröra och skinka på brödskivorna. Strö över hackad gräslök.

Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Svampröra och lufttorkad skinka på baguette

Ingredienser

4-6 personer
Tillagningstid: 20 minuter

150 g svamp t ex shiitake eller skogschampinjoner
1 krm salt
1 msk Arla® svenskt smör
2 dl Arla Köket® Lätt crème fraiche karl-johan svamp & timjan
1 surdegsbaguette
100 g lufttorkad skinka
1 dl hackad färsk gräslök

Krispiga och torra vita viner

nyhet

2022 Langhe Rosato, Josetta Saffirio

Piemonte139 kr

2021 Simonsig Chenin Blanc, Simonsig Estate

Stellenbosch105 kr

2021 Riesling Tradition, Philipp Kuhn

Pfalz175 kr

2020 Ekam Riesling Albarino, Castell d’Encus

Katalonien329 kr