Recept

Svampröra och lufttorkad skinka på baguette

En underbart krämig svampröra på shiitake eller champinjoner och crème fraiche smaksatt med vitlök och timjan. Denna röra gör succé som tilltugg eller förrätt.

Gör såhär

  1. Dela svampen i bitar. Salta och stek den i smör 3-4 min.
  2. Mixa svampen fint. Låt svalna och blanda med crème fraîche.
  3. Skär baguetten i skivor och rosta den i ugn eller brödrost. 3
  4. Dela skinkan i mindre bitar.
  5. Fördela svampröra och skinka på brödskivorna. Strö över hackad gräslök.

Receptkreatör: Arla

Ingredienser

4-6 personer

150 g svamp t ex shiitake eller skogschampinjoner
1 krm salt
1 msk smör
2 dl crème fraîche (smaksatt: karljohansvamp timjan)
1 surdegsbaguette
100 g lufttorkad skinka
1 dl hackad färsk gräslök

Krispiga och torra vita viner

2019 Riesling Tradition, Philipp Kuhn

Pfalz159 kr

2020 Château Bonnet Blanc, André Lurton

Bordeaux95 kr

2020 Fiano di Avellino, Mastroberardino

Kampanien169 kr