Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Recept
Svamptacos
Tortillabröd fylld med avokadoröra, kål, svamp och picklad lök, helt underbart god kombination.
Gör såhär
- Koka upp ättika, socker och vatten i en kastrull. Ta från värmen.
- Skala och skär rödlöken så tunt som möjligt, gärna på mandolin.Lägg i en skål och häll på lagen så att det täcker. Låt kallna i kyl till servering.
- Mosa avokadon i en skål och blanda med hälften av limesaften, pressad vitlöksklyfta, gräddfil och salt.
- Skär svampen i cm-tjocka skivor. Stek i smör i omgångar 3-4 min, tills all vätska dunstat bort och svampen är gyllenbrun. Lägg tillbaka all svamp i pannan. Rör ner chipotlepasta och salt. Rör om väl och ta från värmen.
- Repa kålen och lägg i en skål och blanda med resterande limesaft. Värm tortillabröd och fyll dem med avokadoröra, kål, svamp och picklad lök. Toppa med en klick gräddfil och korianderblad.
Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Svamptacos
Ingredienser
4 personer
Tillagningstid: 40 minuter
Picklad rödlök
1 rödlök
1/2 dl ättiksprit 12%
1 dl strösocker
1,5 dl vatten
Avokadoröra
2 avokado
1 Lime
1 vitlöksklyfta
1/2 dl Arla® gräddfil
½ tsk salt
Svamp
400 gram portabellosvamp
25 gram Arla® svenskt smör
2 msk chipotlepasta
1/2 tsk salt
Tillbehör
100 gram svartkål
Tortillabröd, mini
2½ dl Arla® gräddfil
½ kruka färsk koriander