Recept

Svamptacos

Tortillabröd fylld med avokadoröra, kål, svamp och picklad lök, helt underbart god kombination.

Gör såhär

  1. Koka upp ättika, socker och vatten i en kastrull. Ta från värmen.
  2. Skala och skär rödlöken så tunt som möjligt, gärna på mandolin.Lägg i en skål och häll på lagen så att det täcker. Låt kallna i kyl till servering.
  3. Mosa avokadon i en skål och blanda med hälften av limesaften, pressad vitlöksklyfta, gräddfil och salt.
  4. Skär svampen i cm-tjocka skivor. Stek i smör i omgångar 3-4 min, tills all vätska dunstat bort och svampen är gyllenbrun. Lägg tillbaka all svamp i pannan. Rör ner chipotlepasta och salt. Rör om väl och ta från värmen.
  5. Repa kålen och lägg i en skål och blanda med resterande limesaft. Värm tortillabröd och fyll dem med avokadoröra, kål, svamp och picklad lök. Toppa med en klick gräddfil och korianderblad.

Receptkreatör: Arla

Ingredienser

4 personer

Picklad rödlök
1 rödlök
1/2 dl ättiksprit 12%
1 dl strösocker
1,5 dl vatten

Avokadoröra
2 avokado
1 Lime
1 vitlöksklyfta
1/2 dl ggräddfil
½ tsk salt

Svamp
400 gram portabellosvamp
25 gram smör
2 msk chipotlepasta
1/2 tsk salt

Tillbehör
100 gram svartkål
Tortillabröd, mini
2½ dl gräddfil
½ kruka färsk koriander

Bäriga och juiciga röda viner

bio

2017 Chapelle 1441 Pinot Noir, Domaine Trapet

Alsace329 kr

2019 Langhe Nebbiolo, Azelia

Piemonte199 kr

2018 Pinot Noir Tradition, Philipp Kuhn

Pfalz189 kr
eko

2018 Chinon Silènes, Charles Joguet

Loire169 kr