Recept

Svamptacos

Tortillabröd fylld med avokadoröra, kål, svamp och picklad lök, helt underbart god kombination.

Gör såhär

  1. Koka upp ättika, socker och vatten i en kastrull. Ta från värmen.
  2. Skala och skär rödlöken så tunt som möjligt, gärna på mandolin.Lägg i en skål och häll på lagen så att det täcker. Låt kallna i kyl till servering.
  3. Mosa avokadon i en skål och blanda med hälften av limesaften, pressad vitlöksklyfta, gräddfil och salt.
  4. Skär svampen i cm-tjocka skivor. Stek i smör i omgångar 3-4 min, tills all vätska dunstat bort och svampen är gyllenbrun. Lägg tillbaka all svamp i pannan. Rör ner chipotlepasta och salt. Rör om väl och ta från värmen.
  5. Repa kålen och lägg i en skål och blanda med resterande limesaft. Värm tortillabröd och fyll dem med avokadoröra, kål, svamp och picklad lök. Toppa med en klick gräddfil och korianderblad.

Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Svamptacos

Ingredienser

4 personer
Tillagningstid: 40 minuter

Picklad rödlök
1 rödlök
1/2 dl ättiksprit 12%
1 dl strösocker
1,5 dl vatten

Avokadoröra
2 avokado
1 Lime
1 vitlöksklyfta
1/2 dl Arla® gräddfil
½ tsk salt

Svamp
400 gram portabellosvamp
25 gram Arla® svenskt smör
2 msk chipotlepasta
1/2 tsk salt

Tillbehör
100 gram svartkål
Tortillabröd, mini
2½ dl Arla® gräddfil
½ kruka färsk koriander