Recept

Teriyakispett med limesås

Marinera med teriyakisås så får du grillspett med smak av Japan.

Gör såhär

  1. Skär köttet i mindre bitar.
  2. Blanda yoghurt, teriyakisås och vitlök. Lägg i köttet och marinera över natten eller minst 4 timmar.
  3. Blötlägg träspett ca 15 min. Trä upp köttet på spetten och strö över sesamfrö.
  4. Grilla över glöd eller på högsta värme i övre delen av ugnen, 2-3 min per sida.
  5. Blanda såsen och servera till spetten.

Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Teriyakispett med limesås

Ingredienser

4 personer
tillagningstid: 30 minuter

500 g entrecôte
1 dl Arla Köket® turkisk yoghurt
1 dl teriyakisås
1 pressad vitlöksklyfta
2 msk sesamfrön

Sås 
1 dl Arla Köket® turkisk yoghurt
1 lime
1/2 msk honung
1/2 tsk sambal oelek
Salt