Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Recept
Teriyakispett med limesås
Marinera med teriyakisås så får du grillspett med smak av Japan.
Gör såhär
- Skär köttet i mindre bitar.
- Blanda yoghurt, teriyakisås och vitlök. Lägg i köttet och marinera över natten eller minst 4 timmar.
- Blötlägg träspett ca 15 min. Trä upp köttet på spetten och strö över sesamfrö.
- Grilla över glöd eller på högsta värme i övre delen av ugnen, 2-3 min per sida.
- Blanda såsen och servera till spetten.
Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Teriyakispett med limesås
Ingredienser
4 personer
tillagningstid: 30 minuter
500 g entrecôte
1 dl Arla Köket® turkisk yoghurt
1 dl teriyakisås
1 pressad vitlöksklyfta
2 msk sesamfrön
Sås
1 dl Arla Köket® turkisk yoghurt
1 lime
1/2 msk honung
1/2 tsk sambal oelek
Salt