Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Recept
Trattkantarellsoppa
Med syrad grädde blir svampsoppan ännu godare, servera som en festlig förrätt eller varmrätt med nybakat bröd.
Gör såhär
- Skala och hacka schalottenlökarna. Bryn trattkantareller och schalottenlök i smör-&rapsolja.
- Lägg undan lite svamp till serveringen. Tillsätt vin och vinäger och reducera till hälften.
- Rör ner buljong och syrad grädde. Koka upp och låt koka på svag värme ca 20 min. Mixa soppan slät med stavmixer.
- Servera soppan toppad med den stekta svamp och hackad gräslök.
Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Trattkantarellsoppa
Ingredienser
4 personer
Tillagningstid: 35 minuter
300 gram trattkantareller
3 schalottenlökar
2 msk Arla Köket® Smör- & rapsolja
2 dl vitt vin
1 msk vitvinsvinäger
8 dl grönsaksbuljong
3 dl Arla Ko® Syrad grädde
2 msk hackad färsk gräslök