Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Recept
Ugnsbakad lax med flädersås
En rub med fänkålsfrön ger laxen lätt smak av lakrits. En god flädersås lyfter smakerna ytterligare.
Gör såhär
- Rör ihop ingredienserna till såsen och ställ kallt.
- Sätt ugnen på 200°.
- Mortla fänkålsfröna. Gnid in laxen med fänkål och halva mängden peppar och salt.
- Skala och skär rotfrukter i tunna skivor. Skala löken. Skär kål och lök i bitar.
- Lägg allt utom laxen i en ugnssäker form, strö över resterande salt och peppar. Ringla över smör-&rapsolja. Tillaga i mitten av ugnen ca 5 min.
- Lägg laxen på rotfrukterna. Fortsätt tillaga i ugnen ca 15 min.
- Servera laxen och rotfrukterna med såsen.
Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Ugnsbakad lax med flädersås
Ingredienser
4 personer
Tillagningstid: 40 minuter
600 g skinnfri laxfilé
1 tsk hela fänkålsfrön
2 krm svartpeppar
1 tsk salt
200 g morötter
200 g palsternackor
100 g rödbetor
400 g vitkål
2 msk Arla Köket® Smör- & rapsolja
Flädersås
2 dl Arla® gräddfil
½ msk koncentrerad flädersaft
Rivet skal av ½ citroner
2 krm salt