Recept

Ugnsbakad röding med ”sauce au trois caviars” och glacerade grönsaker

En riktigt lyxig och lättlagad festmåltid med tre sorters rom

Gör såhär

Rödingen:

  1. Sätt ugnen på 100°.
  2. Putsa och salta rödingfiléerna. Låt stå i kyl ca 30 min.
  3. Lägg fisken på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga i mitten av ugnen ca 15 min till en innertemperatur på 45-50° Dra av skinnet på fisken och riv över citronskal och plockad dill.

Sås:

  1. Koka ihop vin, vinäger, vitlök och schalottenlök tills ¼ återstår. Tillsätt grädden och koka upp.
  2. Tillsätt smöret försiktigt i omgångar och mixa samtidigt med stavmixer. Såsen ska bli tjock och blank. Tillsätt citronsaft och salt.
  3. Rör ner rom och gräslök vid servering.

Grönsaker:

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Dela och rosta paprikan i mitten av ugnen tills den fått fin färg, ca 20 min.
  3. Dela och kärna ur och skär i mindre bitar. Skiva zucchinin tunt.
  4. Strimla och skölj purjolöken. Hyvla rädisorna tunt, gärna på mandolin.
  5. Värm grönsakerna och potatisen i smör, pressa över citron och tillsätt gräslök. Smaka av med salt.

Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Ugnsbakad röding med ”sauce au trois caviars” och glacerade grönsaker

Ingredienser

4 portioner
Tillagningstid: 60+ minuter

4 rödingfiléer
1 tsk salt
½ finrivet skal av citron

Sås:
2 dl vitt vin
1 msk vitvinsvinäger
3 msk finhackad schalottenlök
1 finhackad vitlöksklyfta
2 msk Arla Ko® Syrad grädde
150 gram Arla® svenskt smör
2 tsk pressad pressad citron
1 krm salt
60 gram forellrom, löjrom och svart stenbitsrom
3 msk skuren färsk gräslök

Grönsaker:
1 gul paprika
1 gul zucchini
1 liten purjolök
1 knippe rädisor
1 knippe
2 msk hackad färsk gräslök
200 gram kokt färskpotatis
2 msk Arla® svenskt smör
1 tsk pressad citron
1 krm salt