Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Recept
Ugnsbakad röding med ”sauce au trois caviars” och glacerade grönsaker
En riktigt lyxig och lättlagad festmåltid med tre sorters rom
Gör såhär
Rödingen:
- Sätt ugnen på 100°.
- Putsa och salta rödingfiléerna. Låt stå i kyl ca 30 min.
- Lägg fisken på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga i mitten av ugnen ca 15 min till en innertemperatur på 45-50° Dra av skinnet på fisken och riv över citronskal och plockad dill.
Sås:
- Koka ihop vin, vinäger, vitlök och schalottenlök tills ¼ återstår. Tillsätt grädden och koka upp.
- Tillsätt smöret försiktigt i omgångar och mixa samtidigt med stavmixer. Såsen ska bli tjock och blank. Tillsätt citronsaft och salt.
- Rör ner rom och gräslök vid servering.
Grönsaker:
- Sätt ugnen på 225°.
- Dela och rosta paprikan i mitten av ugnen tills den fått fin färg, ca 20 min.
- Dela och kärna ur och skär i mindre bitar. Skiva zucchinin tunt.
- Strimla och skölj purjolöken. Hyvla rädisorna tunt, gärna på mandolin.
- Värm grönsakerna och potatisen i smör, pressa över citron och tillsätt gräslök. Smaka av med salt.
Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Ugnsbakad röding med ”sauce au trois caviars” och glacerade grönsaker
Ingredienser
4 portioner
Tillagningstid: 60+ minuter
4 rödingfiléer
1 tsk salt
½ finrivet skal av citron
Sås:
2 dl vitt vin
1 msk vitvinsvinäger
3 msk finhackad schalottenlök
1 finhackad vitlöksklyfta
2 msk Arla Ko® Syrad grädde
150 gram Arla® svenskt smör
2 tsk pressad pressad citron
1 krm salt
60 gram forellrom, löjrom och svart stenbitsrom
3 msk skuren färsk gräslök
Grönsaker:
1 gul paprika
1 gul zucchini
1 liten purjolök
1 knippe rädisor
1 knippe
2 msk hackad färsk gräslök
200 gram kokt färskpotatis
2 msk Arla® svenskt smör
1 tsk pressad citron
1 krm salt