Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Recept
Ugnsbakad torskrygg med pepparrotskräm
Torskrygg med klassiska smaker som pepparrot och spenat i en krämig sås. Pepparroten varierar i smak så justera mängden tills den passar just dig.
Gör såhär
- Börja med att skala och koka potatisen.
- Sätt ugnen på 175°. Skär torsken i 4 bitar.
- Blanda färskost, grädde, pepparrot, spenat och citronsaft. Fördela det i botten av en ugnssäker form. Lägg på fisken.
- Blanda citronskal, salt, persilja och ströbröd. Strö det över fisken. Stek i mitten av ugnen ca 25 min.
- Servera med kokt potatis eller potatismos.
Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Ugnsbakad torskrygg med pepparrotskräm
Ingredienser
4 personer
Tillagningstid: 45 minuter
600 gram torskrygg
150 gram färskost naturell
1,5 del Arla Köket® ekologisk vispgrädde
3 msk finriven pepparrot
100 gram bladspenat
1,2 citron rivet skal och saft
1 tsk salt
1 msk hackad färsk persilja
1 msk ströbröd
750 gram potatis