Recept

Ugnsstekt laxsida

Dilldoftande ugnsstekt lax är en lättlagad rätt som passar utmärkt på buffén, släktkalaset eller annan festlig middag för många.

Gör såhär

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Lägg laxen med skinnsidan ner i en smord långpanna. Salta och peppra. Blanda dill med crème fraiche och bred över fisken.
  3. Stek i mitten av ugnen ca 20 min. Garnera med färsk dill och citron.
  4. Servera med valfritt tillbehör – gärna potatis och en god sallad

Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Ugnsstekt laxsida

Ingredienser

4 personer
Tillagningstid: 30 minuter

1,5 kilo färsk lax med skinn kvar
1,5 tsk salt
1 krm grovstött vitpeppar
1 dl hackad färsk dill
2 dl Arla Köket® crème fraiche
Till garnering: färsk dill och citron
Ditt favorittillbehör – exempelvis potatis och en god sallad