Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Recept
Ugnsstekt laxsida
Dilldoftande ugnsstekt lax är en lättlagad rätt som passar utmärkt på buffén, släktkalaset eller annan festlig middag för många.
Gör såhär
- Sätt ugnen på 200°.
- Lägg laxen med skinnsidan ner i en smord långpanna. Salta och peppra. Blanda dill med crème fraiche och bred över fisken.
- Stek i mitten av ugnen ca 20 min. Garnera med färsk dill och citron.
- Servera med valfritt tillbehör – gärna potatis och en god sallad
Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Ugnsstekt laxsida
Ingredienser
4 personer
Tillagningstid: 30 minuter
1,5 kilo färsk lax med skinn kvar
1,5 tsk salt
1 krm grovstött vitpeppar
1 dl hackad färsk dill
2 dl Arla Köket® crème fraiche
Till garnering: färsk dill och citron
Ditt favorittillbehör – exempelvis potatis och en god sallad