Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Recept
Västerbottenpaj med löjrom
En riktigt lyxig paj med löjrom och smetana, perfekt som förrätt eller till ett festligt mingel. Pajdegen är dessutom glutenfri så den passar alla!
Gör såhär
Pajskal
- Tärna smöret. Nyp eller mixa snabbt ihop ingredienserna till pajdegen. Tryck ut degen i en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Ställ kallt minst 30 min. - Sätt ugnen på 200°.
- Nagga pajskalet med en gaffel. Förgrädda pajskalet ca 10 min.
Fyllning
- Vispa ihop ägg och syrad grädde. Tillsätt osten. Häll ostsmeten i pajskalet.
- Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 min. Låt pajen stå minst 10 min innan servering.
Tillbehör
- Skala och finhacka rödlöken.
- Skär saltgurkan i stavar.
- Servera pajen med löjrom, smetana, gräslök rödlök och saltgurka i skålar vid sidan om pajen.
Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Västerbottenpaj med löjrom
Ingredienser
8 personer
Tillagningstid: 60 minuter
75 gram Arla® svenskt smör
4,5 dl mandelmjöl
2 msk fiberhusk
1/2 krm salt
1 ägg
Ostfyllning
3 ägg
2 dl Arla Ko® Syrad grädde
6 dl Kvibille® Riven ost Cheddar
Tillbehör
1 rödlök
4 saltgurkor
80 gram löjrom
2 dl Arla Köket® Smetana
1 dl hackad färsk gräslök