Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Recept
Vegetarisk sill i krämig ört- och citronsås
Testa vegetarisk sill i krämig yoghurtsås med smak av hela örtagården. Gör gärna dubbel sats av shitakesvampen och lägg in i olika såser för ett varierat, vegetariskt sillbord!
Gör såhär
- Rensa och skiva svampen grovt. Koka upp ättikssprit, vatten och salt. Lägg i svampen och låt koka på svag värme ca 15 min. Häll av lagen. Blanda svampen med socker och senapsfrön. Låt dra i kyl minst 8 tim.
- Rör ihop ingredienserna till såsen. Blanda ner svampen. Låt stå i kyl minst 1 dygn.
Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Vegetarisk sill i krämig ört- och citronsås
Ingredienser
4 personer
Tillagningstid: 30 minuter
150 gram Shiitakesvamp
2 msk ättiksprit 12%
2 dl vatten
1 msk salt
½ dl strösocker
1 msk senapsfrön
Ört- och citronsås:
2 dl Arla Köket® crème fraiche
1 citron, rivet skal
2 msk hackad färsk gräslök
2 msk hackad färsk dill
1 krm svartpeppar
1 krm salt