Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Recept
Vietnamesisk fläskkarré med risnudlar
Vietnamesiskt långkok med ljuvligt mör fläskkarré med vacker glaze som doftar och smakar underbart. Rostad vitlök att toppa med finns i asiatiska butiker.
Gör såhär
- Kärna ur och hacka chilin fint. Skala och hacka ingefära, lök och vitlök fint. Bryn köttet runt om i smör-&rapsolja. Tillsätt resterande ingredienser och låt koka upp. Sänk värmen och låt sjuda under lock i 2 tim tills köttet är riktigt mört. Sila och spara buljongen.
- Sätt ugnen på grill 225°. Blanda 1 dl av buljongen med soja, socker och peppar. Koka ihop till en glaze, 5-7 min. Ta upp köttet ur grytan, lägg det i en ugnssäker form och pensla med glazen. Griljera i mitten av ugnen ca 10 min tills köttet fått fin färg.
- Koka nudlarna i resten av buljongen enligt anvisning på förpackningen. Strimla salladslöken. Fördela nudlar och isbergssallad i fyra djupa skålar, slå ev på lite buljong och lägg på köttet. Toppa med salladslök, mynta och koriander.
Serveringsförslag: Servera med chilisås och rostad vitlök
Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Vietnamesisk fläskkarré med risnudlar
Ingredienser
4 personer
Tillagningstid: 60+ minuter
800 g fläskkarré i skivor med ben
½ färsk röd chili
1 bit färsk ingefära, ca 50 g
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 msk Arla® svenskt smör
1 g svartpepparkorn
5 stjärnanis
1½ tsk salt
1 liter vatten
¼ dl fisksås
½ lime i klyftor
Glaze
2 msk japansk soja
½ dl strösocker
½ tsk grovmalen svartpeppar
Till servering
100 g risnudlar
3 salladslökar
4 salladsblad isbergssallad
½ krukor färsk mynta
½ krukor färsk koriander
1 g sweet chilisås