Recept

Vietnamesisk fläskkarré med risnudlar

Vietnamesiskt långkok med ljuvligt mör fläskkarré med vacker glaze som doftar och smakar underbart. Rostad vitlök att toppa med finns i asiatiska butiker.

Gör såhär

  1. Kärna ur och hacka chilin fint. Skala och hacka ingefära, lök och vitlök fint. Bryn köttet runt om i smör-&rapsolja. Tillsätt resterande ingredienser och låt koka upp. Sänk värmen och låt sjuda under lock i 2 tim tills köttet är riktigt mört. Sila och spara buljongen.
  2. Sätt ugnen på grill 225°. Blanda 1 dl av buljongen med soja, socker och peppar. Koka ihop till en glaze, 5-7 min. Ta upp köttet ur grytan, lägg det i en ugnssäker form och pensla med glazen. Griljera i mitten av ugnen ca 10 min tills köttet fått fin färg.
  3. Koka nudlarna i resten av buljongen enligt anvisning på förpackningen. Strimla salladslöken. Fördela nudlar och isbergssallad i fyra djupa skålar, slå ev på lite buljong och lägg på köttet. Toppa med salladslök, mynta och koriander.

Serveringsförslag: Servera med chilisås och rostad vitlök

Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Vietnamesisk fläskkarré med risnudlar

Ingredienser

4 personer
Tillagningstid: 60+ minuter

800 g fläskkarré i skivor med ben
½ färsk röd chili
1 bit färsk ingefära, ca 50 g
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 msk Arla® svenskt smör
1 g svartpepparkorn
5 stjärnanis
1½ tsk salt
1 liter vatten
¼ dl fisksås
½ lime i klyftor

Glaze
2 msk japansk soja
½ dl strösocker
½ tsk grovmalen svartpeppar

Till servering
100 g risnudlar
3 salladslökar
4 salladsblad isbergssallad
½ krukor färsk mynta
½ krukor färsk koriander
1 g sweet chilisås