Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Recept
Vietnamesiska vårrullar med räkor
Vietnamesiska vårrullar gör du på blötlagda rispapper, bara att rulla ihop och äta direkt. Servera gärna som mingelmat med olika dippsåser.
Gör såhär
- Koka glasnudlarna enligt anvisning på förpackningen. Skölj kallt och låt rinna av.
- Skala moroten. Skölj purjolöken. Strimla morot, purjolök och gurka.
- Blötlägg rispappersarken ett i taget ca 1 min och lägg på en skärbräda. Lägg på glasnudlar, grönsaker, purjolök, räkor och koriander. Rulla ihop till tajta rullar och ställ kallt.
- Sås 1: Blanda smetana med soja. Kärna ur och hacka chilin. Pressa vitlöksklyftan.
- Sås 2: Lös upp sockret i fisksåsen och limesaften. Tillsätt chili och vitlök.
- Servera vårrullarna med dipsåserna.
Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Vietnamesiska vårrullar med räkor
Ingredienser
12 stycken
Tillagningstid: 40 minuter
50 g glasnudlar
12 ark rispapper
1 morot
½ purjolökar
½ gurkor
100 g skalade räkor
2 msk hackad färsk koriander
Såser
1 dl Arla Köket® Smetana
1 msk kinesisk soja
1 röd chili
1 vitlöksklyfta
2 msk strösocker
½ dl fisksås
pressad saft från 2 lime