Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
20 juni 2024
Winemaker’s dinner Dandelion Vineyards på Stadshuskällaren
En kväll vi sent ska glömma blir det när Elena Brooks från Dandelion Vineyards gästar vackra Stadshuskällaren. Vi djupdyker några av Australiens mest finstämda viner och avnjuter fantastisk mat signerad kocklandslagets Magnus Santesson i en av Stockholms mest klassiska miljöer. Varmt välkommen!
Elena Brooks gästar Stadshuskällaren
Dandelion Vineyards är en förhållandevis ung producent som grundades år 2007 av äkta paret Elena och Zar Brooks. På denna korta tid har dom lyckats göra sig ett namn som hyllats av såväl konsumenter som journalister. I juni 2020 belönades deras hårda arbete när en jury bestående av sommelierer, master sommeliers och masters of wine-alumner utsåg Dandelion Vineyards till ”New world producer of the year 2020” – som första Australiensiska producenten någonsin. Som pricken över i kröntes Elena och maken till ”King and Queen of Bushing” på McLaren Vale Wine Show 2021 efter att deras Lion’s Tooth of McLaren Vale Shiraz Riesling vann en blindprovning mot över 400 andra viner från appellationen.
Denna afton besöker Elena Brooks Stadshuskällaren där vi får chansen att komma henne och egendomens viner extra nära. Tillsammans med Dandelions viner njuter vi av en meny i tre serveringar, specialkomponerad av Stadshuskällarens köksmästare, tillika kocklandslagsmedlemmen, Magnus Santesson – perfekt matchade med kvällens viner som alla kännetecknas av sin unika personlighet som kombinerar elegans, fräschör, frukt och ursprungstypicitet. En riktig höjdarkväll vill vi lova!
Aftonens serveringar och viner:
Snacks: Sotad gurka med ostronemulsion, färskost på get och stenbitsrom
2022 Enchanted Graden of the Eden Valley Riesling
Grillad tartar på kalv med pinjenötter, sotad vårlöksemulsion, almnästegel och brödflarn
2022 March Hare of the Barossa Mataro
2021 Lionheart of the Barossa Shiraz
Kryddstekt hjort med jordärtskocka, stekta gulakantareller, svampsmör, frystorkade lingon och timjanssky smaksatt med märg
2021 Fearless Fronds of Coonawarra Cabernet Sauvignon
2016 Red Queen of the Eden Valley Shiraz
Pris: 1195 kronor per person (inkluderar tre rätter och vinpaket med fem viner från Dandelion)
Boka plats: Du bokar direkt hos Stadshuskällaren genom att välja datumet 3/10 via denna länk.
När: Torsdagen den 3 oktober
Tid: 18:30 (baren är öppen före middagen för den som vill starta aftonen lite tidigare)
Var: Stadshuskällaren. Stockholms Stadshus, Hantverkargatan 1, 111 52 Stockholm
Stadshuskällarens avbokningsregler gäller
HJÄRTLIGT VÄLKOMMEN ÖNSKAR
Stadshuskällaren, Elena Brooks och Tryffelsvinet!