Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
2017 Cuvee Augusto Lessini Durello Riserva Metodo Classico, Tenuta Corte Giacobbe
nr 95621012017 Cuvee Augusto Lessini Durello Riserva Metodo Classico består av 100% durello som är en hyllning till egendomens grundare. De hela klasarna pressas och jäsningen äger rum i ekfat i olika storlekar. Efter den andra jäsningen lagras vinet i 50 månader på sin jästfällning.
Pris 329 kr
Kropp
Sötma
Syra
Beskrivning
Producent
Tenuta Corte Giacobbe
Ursprung
Soave
Druvor
100% durello
Alkoholhalt
12,5%
Flaskstorlek
750 ml
Doft och smak
Uppfriskande och elegant vin med inslag av solmogna äpplen, apelsinzest, kex, kryddor och mineraler. Intensivt och långt avslut med klingande fokuserad syra och krämig väl integrerad mousse.
Passar till
Alldeles utmärkt som aperitif, till lättare snacks och smårätter eller till elegantare rätter av fisk, skaldjur och kyckling, eller varför inte till en matig sallad?
Lagringspotential
Från nu till 2032
Mer information
Om produkten
I kommunen Roncà appellationen Soave DOC i Veneto i norra Italien ligger två nu utdöda vulkaner: Crocetta och Calvarina. Under sina ungefär 40 miljoner år långa herravälde kom deras utbrott att diktera mycket utav kompositionen av jordmånen i området – något som den charmige vinmakaren Augusto Dal Cero kom att ta fördel av när han år 1934 köpte sig 3 hektar mark på de vulkaniska sluttningarna.
Alla Tenuta Corte Giacobbes vingårdar i Soave ligger i kommunen Roncà. Jordmånen här är huvudsakligen av vulkaniskt ursprung med inslag av kalksten på en ungefärlig höjd på 200-300 meter över havet. Rankorna är planterade till en densitet på mellan 5000-6000 rankor per hektar och upphängningsmetoden varierar mellan klassisk guyot och Veronesisk Pergola.
2017 Cuvee Augusto Lessini Durello Riserva Metodo Classico består av 100% durello som är en hyllning till egendomens grundare. De hela klasarna pressas och jäsningen äger rum i ekfat i olika storlekar. Efter den andra jäsningen lagras vinet i 50 månader på sin jästfällning.
Nyfiken på att läsa mer om årgången? Se vår årgångsguide här!
Vinexperternas omdömen
Wine Table, Pär Strömberg (2024-12-05): ”Bränt hö, gräs och örter, gul stenfrukt och rökig mineralitet. Läskande pigg och frisk syra, citrus och röda äpplen, energiskt och drivet. Traditionell metod med vila i fyra år och två månader på sin jästfällning innan degorgering. Druvan är lokal och heter durello.”
Vinbanken, Christian Stojkovic (2024-12-04): ”Ett piggt, friskt och elegant mousserande vin med päron, äpplen, citrusskal, mandarin, pomerans, örter och mineraler. Eftersmaken är lång med bra balans, intensitet och mineralsälta. Ett spännande och komplext mousserande i en egen stil vin från Venetien. Gjort på druvan durello.”