Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
2018 Deconstructed Lake District Cartref SH22 Syrah, Kershaw Wine
nr Hemligt artikelnummerDetta vin kommer från Kershaws mest exklusiva vinserie: Deconstructed range. Dessa viner är en studie i Elgins mikroklimat där en enskild extraordinär vingård, planterad med en enda druvklon, vinifieras med absolut största omtanke. Vinet lanseras i liten upplaga om 42 flaskor till Tryffelsvinets Vinklubbsmedlemmar via hemligt artikelnummer den 2 december 2024. Bli medlem i Vinklubben för att säkerställa att du får ta del av artikelnumret dagen innan lansering!
Få en kalenderpåminnelse 15 minuter innan lansering
Pris 899 kr
Kropp
Tannin
Syra
Beskrivning
Doft och smak
En elegant parfymerad doft med aromer av svarta körsbär, plommon, svarta vinbär, soltorkade tomater, tapenade, tryffel, timjan, svart te och vit peppar. En fyllig palett kombineras med en frisk syra och greppiga tanniner som skapar en helhetsupplevelse som mynnar ut i ett friskt och elegant avslut.
Passar till
Grillat kött och smakrika anrättningar
Lagringspotential
Från nu till 2035
Mer information
Luftas med fördel innan servering
Om produkten
Richard Kershaw själv beskriver sig som en person med passion för detaljer – en nörd i ordets rätta bemärkelse. I sin vinmakning älskar han att grotta ner sig i varenda liten detalj av arbetet för att hela tiden flytta fram positionerna för sin profession. Hans motto är att skapa viner som är förankrade i sitt ursprung genom så lite handpåläggning som möjligt, så kallad non-interventionist winemaking.
Innan Richard startade sitt eget vineri hann han vara vinmakare på såväl Mulderbosch och Kanu, och sedan starten 2012 har allting rullat på i hög fart. Hans första årgångar fick direkt fem stjärnor i Platter’s Wine Guide och hyllades av Jancis Robinson. Dessutom utsågs hans 2012 Kershaw Elgin Chardonnay till en av ‘Top 10 Chardonnays in the World outside Burgundy’ av Decanter. En imponerande bedrift. Ursprungligen stod enbart chardonnay och syrah i fokus, för att sedan få sällskap av pinot noir från årgång 2015, följt av små odlingar sauvignon blanc, semillon, grenache, mourvèdre, cabernet sauvignon och cabernet franc. I november 2021 gick man med i Cape Winemakers Guild, ett medlemskap som enbart erbjuds särskilt passionerade vinmakare som spelat en avgörande roll i Sydafrikas vinutveckling. När Richard inte är i vineriet reser han världen runt och dömer vintävlingar. Han är också en del av utbildningspanelen för Institute of Masters of Wine och undervisar inom WSET för Sydafrikas sommelierstudenter.
Tim Atkins MW räknar Kershaw Wines som en av Sydafrikas ”First Growths” i sin 2024 Cape Classification, vilket är en tydlig blinkning till en av de högsta klassifikationerna man kan få i Bordeaux: 1ème Cru Classé – ett betyg som säger någonting om vilken upplevelse det är att njuta av Richard Kershaws viner. Men framgångarna har inte stigit Richard åt huvudet som, trots att hans viner är hårt allokerade och mycket eftertraktade, håller priserna på en rimlig nivå. Han har heller inte investerat i ett storslaget och iögonfallande vineri med dyra material. Här är fokus på rå vinmakartalang, fantastiskt druvmaterial och ett skjul där han gör sina viner.
2018 Deconstructed Lake District Cartref SH22 Syrah kommer från en liten vingård i västra Elgin där jordmånen består av förvittrad granit med grus och kvarts som bidrar till vinets graciösa stil och intensiva fruktkaraktär. Just detta vin består till 100% av syrah-klonen SH22 – en klon som skapar fylliga och mörkt färgade viner som balanseras av en ytterst finlemmad struktur. De tenderar att bli mer koncentrerade vid små skördar och ger viner som fullkomligt svämmar över av peppriga och mörkfruktiga aromer. De total 712 kilona druvor handskördades den 3 april 2018, sorterades för hand och avstjälkades fullständigt. Druvorna fermenterades i öppna jäskar helt utan krossning (började med en 3 dagar maceration följt av ungefär 21 dagar fermentering med naturliga jäststammar). Vinet genomgår sedan malolaktiskt fermentering i ekfat innan vinet tas av sin fällning och hälls i rena fat inför lagring. Vinet lagras 17 månader på 50% ny ek (fördelat på 30% 228-literfat och 70% 500-litersfat). Vinet filtrerades sedan lätt innan buteljering. Total produktion: 723 flaskor
Är du nyfiken på mer om årgångar i Sydafrika? Läs vår Sydafrika årgångsguide här!
Vinexperternas omdömen
South Africa 2021 Special Report (Tim Atkins MW): 96 poäng ”This ”deconstructed” Syrah hails from the same vineyard as the SH9C bottling, but is made with the more structured SH22 clone. Meaty, serious and grippy, it has more evident oak influence, wood smoke, meat and fynbos notes, some tannic grip and the concentration to age.”